Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Victor Hănescu revine cu gânduri mari în echipa de Cupa Davis a României pentru confruntarea cu Olanda din turul al doilea al Grupei I, Zona Euro-Africană. Conform tragerii la sorţi, Hănescu va juca două meciuri de simplu, în prima şi ultima zi a duelului cu olandezii.

Azi debutează confruntarea cu Olanda din Cupa Davis, iar Andrei Pavel va fi din nou căpitan nejucător al României. Ce crezi că se va schimba după această revenire a lui Pavel?

Cu siguranţă se va schimba atmosfera din interiorul echipei. Colaborarea dintre căpitanul nejucător şi jucători va fi una profesionistă, vom avea parte de înţelegere, motivaţie şi bună comunicare, atuuri fără de care o echipă de profesionişti nu cred că are cum să funcţioneze.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a fost primul care a spus că vei fi din nou convocat pentru meciurile din Cupa David cu Olanda. Cu ce gânduri revii în echipa României?

Mă bucur să revin în echipa naţională după un an de absenţă, mă onorează, ca de fiecare dată să reprezint România, aşa cum am făcut-o în cei 11 ani de Cupă Davis. Le transmit celor care m-au denigrat în trecut ca o să-mi ţin promisiunea: toţi banii câştigaţi din acest meci, îi voi dona în scopuri caritabile, iar beneficiarii vor fi juniorii tenismeni care au nevoie de sprijin la început de drum.

Românii aşteaptă să câştigi ambele meciuri de simplu pe care le vei juca împotriva olandezilor. Simţi o presiune pe umerii tăi în acest sens?

Sigur că îmi doresc din toată inima să fac rezultate bune, la fel ca toţi românii. Întotdeauna în Cupa Davis există presiune, pentru că îţi reprezinţi ţara, dar important este să depăşim această stare şi să creăm emoţii constructive, care să ne ajute în meci. Cu siguranţă şi publicul ne va ajuta mult!

Apropo de George Cosac... ai avut un conflict deschis cu vechea conducere a federaţiei. Cum crezi că se va schimba tenisul românesc cu George Cosac preşedinte de federaţie?

O conducere nouă are întotdeauna avantajul unei viziuni noi, vede lucrurile mai puţin subiectiv şi mai aproape de realitate. În ceea ce-l priveşte pe George, el este un profesionist şi cu siguranţă va lua decizii ca atare. Noi ne dorim o comunicare bună şi sprijin din partea Federaţiei. Suntem convinşi că vom avea parte de toate acestea.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.