Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii au consumat în primele nouă luni ale acestui an 58,8 milioane de litri de băuturi spirtoase, cu 18,8% mai puţin decât anul trecut, principalul motiv fiind scăderea puterii de cumpărare, a declarat pentru MEDIAFAX Petru Berciu, directorul general al BDG Import, citând un studiu al Canadean.
"Potrivit ultimului studiu firmei de cercetare Canadean, consumul de băuturi alcoolice a scăzut în acest an cu 4,4%, iar cel de băuturi nealcoolice s-a diminuat cu 0,9%. Principalul motiv este scăderea puterii de cumpărare, care i-a făcut pe români să cumpere mai puţin şi mai ieftin", a spus Berciu.

El a adăugat că estimările pentru întregul an 2011 arată o scădere cu 17,9% a pieţei băuturilor spirtoase, cu 3,6% pentru băuturile alcoolice în general şi cu 0,8% pentru cele nealcoolice.

"Piaţa a fost condusă în acest an de promoţii şi discounturi. Preţul e rege în acest an şi a devenit la fel de important ca marca. Consumul a scăzut, mai ales ca valoare, şi în discoteci, unde grupurile nu mai cumpără whisky pentru băieţi şi şampanie pentru fete, ci vodcă, pe care o împart. Din acest motiv, noi avem o creştere de 10% la vânzările de vodcă", a afirmat Berciu.
Integral pe MediafaxComentarii

mikiaki Pentru "!!" Dupa slova si ascutimea gandului am o banuiala ca esti fiul unui roman si al unei romance!

27 noiembrie 2011 20:44

Setila Ion Hehehe,pe dreq,din contra beu mai mult acu,da beu numa de pufoaica ca-i mai ieftina,da tre sa bag calumea pana ma amorteste la cerebel ca nu e trade marck asta,e din gainat si are un miross..de ma unge pe grumaz in jos :))).

27 noiembrie 2011 17:26

!! romanii alcolisti...romancele curvele europei..

27 noiembrie 2011 16:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.