Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii Tiberiu Niţu - la Parchetul General, şi Laura Codruţa Kovesi - la DNA, acestea sunt opţiunile premierului Victor Ponta pentru şefia parchetelor, însă o decizie finală va fi luată împreună cu preşedintele Traian Băsescu, spun surse judiciare citate de HotNews.ro. "Nu susţin pe nimeni până nu vorbesc cu CSM şi cu preşedintele Băsescu", a precizat premierul Ponta.

Tiberiu Niţu a mai fost propus la şefia Parchetului General de către fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru. El a primit aviz negativ de la CSM, iar preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea, argumentând astfel decizia: "Motivaţia principală care a stat la bază deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie". Tiberiu Niţu trece drept un apropiat al premierului Ponta, fiind colegi de an la Facultatea de Drept.

Potrivit surselor citate, e greu de crezut totuşi că Băsescu îl va accepta pe Niţu. Pe de altă parte, nici Kovesi nu pare o propunere cu şanse. Ea a fost numită recent în funcţia de înalt reprezentant al României pe lângă Comisia Europeană.

Integral pe România Liberă



Comentarii

anghelescu Eu nu pot sa cred ca a innebunit si Ponta ca ilegalul ala de la Cotroceni! daca face asta inseamna ca isi bate joc de milioanele de romani care l-au votat! dar astea sunt din partea zvonerilor si raspandacilor bashisti!

29 martie 2013 12:08

7,4 mil romani NU KOVESI, NU KOVESI, NU KOVESI ! ! !

28 martie 2013 15:07

credulul lecuit Stimulati-l manual ba pe desteptul asta, noul Mafalda al Romaniei din 2004 incoace. Electricianul de frunte, minerul de onoare, capitanul de vas impecabil, politicianul prin execelenta, copertina nulitatilor numite in functii politice si trubadurul pupincuristilor si aplaudacilor romani si euro-americani. Pana cand naiba mai suntem umiliti in propria Tara de politruci nplatiti din banii nostri??? Astia chiar au impresia ca se bat pentru modiile lor??? Halci din Tara impartite dupa culoare politica si saci cu bani, aparate de Stat platite cu lefuri de lux puse in slujba unor haite nesatule dupa 24 de ani de muls Tara. Unde va sunt promisiunile de bine si de buna credinta fata de Poporul pe care-l batjocoriti si umiliti neincetat?????? Unde va sunt specialistii promisi pentru relansarea economiei si a Demnitatii Romaniei?????? Ce sa caute Kovesi la PG? Ce cauta Botosh in aparatul premierului????? Asta e schimb de serva intre Cotroceni si Victoria, nu???? Pe banii si soarta cui???? In nici un caz pe ale voastre. Suntem intr-un nou stat de nedrept- GOGOMANIA, TARA GOGOMANILOR POLITICI!!!!!!!!

27 martie 2013 22:14

ninel Laura Codruţa Kovesi???? Pentru asa ceva am iesit noi pe strazi? Iar va traduce marinarul. Ti-ai vazut sacii in caruta, Victoras, dar nu e bine si nici fair play ce faci cu alegatorii tai!

27 martie 2013 21:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.