Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite ale Americii ameninţă cu represalii Iranul, care ar fi încercat să-l asasineze pe ambasadorul saudit la Washington. Teheranul denunţă o „făcătură“ de uz intern. Statele Unite au acuzat Iranul că este direct implicat în încercarea de asasinare a ambasadorului saudit la Washington, Abdel Al-Jubeir (fost consilier al regelui Abdullah) În tentativa de asasinare a fost implicat Manssur J. Arbabsiar (56 de ani, vânzător de maşini), cu dublă cetăţenie - iraniană şi americană.

Acesta i-a oferit unui membru al cartelului mexican de droguri - în fapt informator al Agenţiei Antidrog - 1,5 milioane de dolari pentru a scăpa definitiv de influentul diplomat. Dar pentru aceşti bani, cartelul din care făcea parte informatorul - Los Zetas - trebuia să amplaseze bombe şi la ambasada Israelului din Washington, precum şi ambasada saudită şi israeliană din Argentina. Creierul „afacerii" cu cartelul sunt însă şi brigăzile Al-Quds - aripa militară a Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul