Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi seara, la B1 TV, că cercetările în cazul devalizării Petromservice se vor extinde asupra tuturor persoanelor fizice şi juridice, implicit asupra jurnaliştilor, care au primit bani din conturile companiei, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă şi asupra jurnaliştilor se vor extinde cercetările, procurorul general al României a spus că dacă au primit bani din acele conturi o să se stabilească în ce calitate.

"Dacă ei nu au ştiut de activitatea infracţională, probabil vor fi martori. Dacă au ştiut, probabil că nu vor fi martori", a afirmat Codruţa Kovesi, adăugând că nu poate spune mai multe.

Kovesi a asigurat că cei care nu au comis fapte penale sau nu au avut legătură cu persoanele suspectate în acest ca "vor fi audiate în calitatea pe care o vor avea". "În principiu, trebuie dovedit că au ştiut porvenienţa banilor, pentru ce au primit banii", a adăugat Kovesi.

Procurorul general a adăugat că se fac proceduri cu străinătatea şi că investigaţiile se vor extinde asupra tuturor personelor şi firmelor care au avut legătură cu conturile Petromservice, ancheta "vizând mult mai multe persoane".

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au instituit sechestru asigurator asupra a aproximativ 81 imobile - aproximativ 46 de terenuri intravilane şi extravilane, cinci apartamente, clădiri cu destinaţie de hotel, restaurante, alte spaţii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcaţiuni, conturi bancare - pentru recuperarea prejudiciului.

În dosarul privind fraudarea Petromservice, în 8 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu, ei fiind acuzaţi de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare de bani.

"Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu participa la întâlniri ca reprezentant al SC Petromservice SA şi angaja societatea în faţa partenerilor străini, aşa cum rezultă din mesajele de poştă electronică identificate cu prilejul percheziţiei informatice efectuate în cauză, care atestă şi că directorul general Şupeală Gheorghe îi era în fapt subordonat funcţional. Totodată, a rezultat că inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu se implica direct în activitatea SC Petromservice SA şi îi dădea indicaţii inculpatului Luca Liviu cu privire la deciziile pe care urma să le ia, reproşându-i dacă acesta adopta o altă conduită", susţine procurorii.

În aceste împrejurări, la scurt timp după ce în patrimoniul părţii vătămate a intrat suma de 323.059.381 euro obţinută din vânzarea activităţii de servicii petroliere, inculpaţii au acţionat pentru a transfera lichidităţile în patrimoniul unor companii pe care le controlau, în special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) şi SC GM Invest SA (1.300.000 euro).

Surse judiciare au declarat că printre persoanele care ar fi luat bani prin firmele suspectate de comiterea de infracţiuni s-ar număra mai mulţi colaboratori ai Realitatea Media.

În 14 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea celo zece inculpaţi în cazul devalizării Petromservice.

Integral pe România LiberăComentarii

Romanii anti PDL Pora si Turcescu la puscarie impreuna cu Vantu, au luat bani de la el. Pora, Culcer si Turcescu la puscarie impreuna cu Basescu, au luat bani de la Bugetul Romaniei.

25 noiembrie 2011 18:43

cristi toaderescu doar fata ei,inspira atata ...inteligenta,si gurita ei cand graieste,se emana in aer voluptoasele-i cuvinte...stai ca m-am trezit.du-te dracu vaca de 2 metri. si ia-l si pe limbutu de ministru al justitiei de cacat....voi trebuie sa fiti anchetati primii...javrelor....

25 noiembrie 2011 11:54

Borat Sagdiiev Răzvan Dumitrescu, Stelian Tănase sau Mircea Dinescu,Mihai Tatulici si alti gazetari limbrici sper ca vor fi inculpati pentru manariile facute cu Vantu ! @vesi= vezi ca scrisul cu caractere mari denota encefalopatie,repeta analizele ,sigur nu sunt ok!

25 noiembrie 2011 11:00

alt cititor Te contrazic,cititorule,nu-i idiot ci imbecil!

25 noiembrie 2011 9:34

cititor Draga Vesi, ti-a spus cineva ca esti idiot ?

25 noiembrie 2011 9:21

vesi Ocupa-te cucoana de jaful care se face de catre RETEAUA lui Basescu si dai peste tot ce vrei tu,incepind de la el,pina la amarata de Pora si Turcescu de la labe 1 tv unde apari sa nu te vada nimeni,sau TU esti pavaza RETELEI BASISTE si atunci DE CE TE PLATESTE CETATEANUL ROMAN?

25 noiembrie 2011 8:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.