Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a reclamat România şi Bulgaria la Curtea Europeană de Justiţie pentru nerespectarea normelor UE privind piaţa gazelor naturale, argumentând că cele două state nu pun la dispoziţie informaţii privind capacitatea maximă a reţelei, blocând astfel accesul unor operatori.

Comerţul transfrontalier este posibil numai dacă toţi participanţii la piaţă au acces egal la reţelele pentru transportul gazelor naturale în scopul aprovizionării clienţilor, iar pentru a garanta accesul egal al terţilor este important să se pună la dispoziţie pe piaţă capacitatea maximă a reţelei, se arată în comunicatul CE. Totodată, la fel de importantă este furnizarea tuturor participanţilor la piaţă informaţii fiabile şi transparente cu privire la capacitatea reţelei.

"În practică, din cauza nerespectării de către Bulgaria şi România a normelor UE aplicabile pieţei gazelor naturale, clienţii respectivelor state membre sunt privaţi de posibilitatea de a obţine oferte de la alte state membre, întrucât pieţele nu sunt suficient de integrate. "
Integral pe CotidianulComentarii

Vasile Braileanu Oi fi tu satul, dar sa stii ca... in Romania, gazele rusesti sunt mai scumpe cu 10% decat gazele rusesti din restul UE. Gazele "ieftine" se vand la suprapret, dupa ce Romania le-a "dat gratis" unei firme private, poate afli careia. Cam ceva in felul asta s-a intamplat si cu petrolu' din subsolul romanesc.

24 noiembrie 2011 16:11

Saturatu` SA VEDETI CUM NENOROCITII ASTIA DE LA C. E. NE LASA SI FARA GAZELE ALEA UN PIC MAI IEFTINE...

24 noiembrie 2011 15:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.