Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nicolae Popa, zis şi "Tatăl FNI" pentru rolul pe care l-a avut în căderea Fondului de Investiţii, a explicat, într-o şedinţă secretă la Tribunalul Bucureşti, detalii despre protectorii săi din Indonezia dar şi despre fuga din România, informează b1.ro.

Declaraţia a fost făcută în dosarul său de favorizare în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Popa a explicat cine este misteriosul general indonezian care trebuia să-l ajute cu procesul său.

„Acum ajungem la partea cu banii. O... suma anuală, Sorin... m-am gândit că un 200.000 ar acoperi inclusiv generalul, salariul lui lunar", a spus Popa, potrivit EVZ.

Acestea sunt fragmente din convorbirile telefonice pe care Nicolae Popa le avea cu Sorin Ovidiu Vîntu. Discuţiile despre trimiterea a 200.000 de euro în Indonezia au început în toamna anului 2009.

Mai mult Popa susţine că banii erau pentru angajarea unui avocat care să îl consilieze pentru demararea procedurii sale de rejudecare a procesului în care fusese condamnat la 15 ani de închisoare. El a precizat că a luat legătura cu o firmă de avocatură, proprietatea a doi generali din Poliţia Republicii Indonezia, firmă care de altfel l-a şi consiliat în faţa completului de judecată a cererii de extrădare.

„Aceasta este semnificaţia cuvântului «generalul» pe care am abordat-o în discuţiile telefonice legate de obţinerea onorariului”, a mai spus Popa.

Generalul din discuţiile telefonice a fost o necunoscută şi pentru anchetatorii români.

„Totodată, aşa cum rezultă din afirmaţiile lui Popa Nicolae, o parte din această sumă era destinată unei terţe persoane, posibil un oficial indonezian, la care se referă cu termenul «generalul», care îi putea asigura protecţia”, se arată în rechizitoriul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Generalul inspector de Poliţie, Firman Gani, a fost în România pe 25 octombrie 2010 şi a condus o delegaţie a Consiliului Naţional de Apărare al Republicii Indonezia. Popa era deja arestat în Indonezia, din decembrie 2009, iar preşedintele acestei ţări semnase decretul de extrădare.În aprilie 2011, Popa a fost extrădat în România, iar instanţele de judecată au confirmat sentinţele din dosarele prăbuşirii FNI, 15 ani cu executare, şi FNA, 12 ani cu executare.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.