Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Red Bull Art of Can " este o vânătoare națională de spirite artistice.
Este deschisă tuturor, de la artiști cu normă-întreagă până la aceia care au înclinație spre artă. Practic, oricine are o imaginație debordantă, răbdare și entuziasm poate transforma niște doze goale de Red Bull în adevărate opere de artă contemporană. Sculptură, pictură, grafica 3D, design vestimentar - totul exemplificat în lucrări frumoase, inteligente, amuzante sau pur și simplu scandaloase.
Arta de a crea capodopere din doze de Red Bull își are începutul în 1999. Expoziții au avut loc pretutindeni în lume, din Europa și până în Noua Zeelandă. Țări precum Austria, Germania, Olanda, Elveția, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore și SUA au îndemnat artiști să își creeze propriile opere de artă din aluminiu. În total, s-au ținut 42 de expoziții în 24 de țări.

În 2011, a sosit rândul Bucureștiului să găzduiască prima ediție din România a Red Bull Art of Can.
Având ca materie primă aluminiul cutiei de Red Bull, 425 de artiști români, deja cunoscuți sau simpli împătimiți ai artei, au avut la dispoziție două luni pentru a realiza adevărate opere de artă.
În perioada 01 octombrie 2011, ora 10:00 - 23 octombrie 2011, ora 19:00 lucrările lor vor fi expuse în Piața Enescu, la cocheta galerie Red Bull Art of Can București.Recompensa primului loc va fi o excursie de o săptămână la New York, pentru două persoane și participarea la un workshop ținut la Muzeul Guggenheim New York.


Intrarea este liberă.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.