Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Banca centrală a Greciei a anunţat, luni, că a activat un fond de salvare pentru Proton Bank, naţionalizând efectiv mica instituţie de credit anchetată pentru posibila încălcare a legilor împotriva spălării banilor.Proton este prima bancă naţionalizată prin Fondul de Stabilitate Financiară, facilitate înfiinţată de autorităţile elene şi instituţiile finanicare internaţionale pentru băncile care trebuie să se recapitalizeze dar nu pot obţine fonduri de pe piaţă.

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena a declarat că statul nu are planuri de a naţionaliza şi alte instituţii de credit, Proton fiind un caz special.

Decizia este motivată de problemele individuale ale Proton şi nu de criza severă a datoriilor care afectează Grecia, afirmă analiştii.

Activele solide ale Proton au fost incluse de banca centrală într-o nouă instituţie de credit. Autorităţile au retras licenţa de funcţionare pentru vechea bancă, iar activele rămase vor fi lichidate pentru a acoperi datorii către terţi.
La sfârşitul primului trimestru, Proton avea o valoare de piaţă de 11 milioane de euro, la active de 3,8 miliarde de euro. Instituţia operează o reţea de 31 de sucursale.

Integral pe Money.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.