Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PPDD i-ar putea cere lui Antonie Solomon, exclus din formaţiune, să plătească aceeaşi sumă pe care partidul o pretinde celor care demisionează, presa relatând că aceasta s-ar ridica la două milioane de euro.

Secretarul general al Partidului Poporului Dan Diaconescu, Liviu Neagu, a spus marţi, în legătură cu excluderea lui Antonie Solomon din formaţiune, că în convenţia încheiată cu partidul există o prevedere potrivit căreia persoana exclusă urmează să plătească aceeaşi sumă ca în cazul demisiei, informează Mediafax.

Neagu a precizat că PPDD urmează să decidă dacă îi va cere lui Solomon această sumă sau nu.

"Este prematur să ne pronunţăm dacă acea clauză va fi activată. Vom avea în vedere şi poziţia ulterioară a domnului Solomon, dacă va vacanta postul de senator. Va fi interesant să urmărim dacă va trece la alt partid", a adăugat Liviu Neagu.

Senatorul Antonie Solomon a fost exclus din PPDD pentru abateri grave de la prevederile Statului partidului.

Neagu a precizat că decizia a fost luată luni seară, de Biroul Naţional de Coordonare al PPDD şi că secretariatul general va comunica hotărârea organizaţiei Dolj, liderului Grupului PPDD din Senat precum şi persoanei în cauză în scris în termen de cinci zile.

Potrivit informaţiilor în presă, parlamentarii PPDD au semnat un acord cu formaţiunea, prin care se angajează să plătească două milioane de euro daune către partidul care i-a promovat şi să-şi piardă locul în legislativ dacă dezertează la o altă formaţiune.

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pentru un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid, decizia fiind luată marţi, de liderii formaţiunii la nivel central.

Solomon a anunţat că va rămâne independent.

În 2004, Antonie Solomon a fost ales primar al Craiovei din partea PSD, însă un an mai târziu şi-a dat demisia din partid. La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.

Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcţie pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunţat că va candida la primărie din partea UNPR. În luna februarie 2012, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Solomon a fost ales senator de Dolj pe listele PPDD, obţinând mandatul de parlamentar la redistribuire.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.


Comentarii

Ileana Ionescu Traseist tipic.Ce doctrina,ce crez politic!Stiti cine are o mare raspundere?Nu cei care l-au propus, pt.ca au interese comune si profil moral identic ci acei votanti care merg si voteaza ca oile.

24 ianuarie 2013 12:21

cornel Nu conteaza partidul conteaza imunitatea care se cumpara cu bani !

23 ianuarie 2013 16:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.