Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mişcări spectaculoase s-au petrecut în presa românească în ultimele zile. CNA a tras obloanele la OTV-ul lui Dan Diaconescu, PROTV-ul are şi el probleme după ce boss-ul Adrian Sârbu a părăsit postul pe care l-a creat, iar mişcări importante se produc şi la DigiTV.

Emisia OTV a fost întreruptă marţi, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu, anunţă ANTENA3.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, consideră că decizia luată de CNA este una cu substrat politic. Mai mult, remarcă ADEVĂRUL, liderul PP-DD spune că închiderea postului s-a făcut la ordinul premierului Victor Ponta. De altfel, COTIDIANUL anunţă că ultimul mesaj difuzat de această televiziune, înainte ca emisia să fie întreruptă a fost următorul: „Emisia postului OTV a fost întreruptă la ordinul lui Victor Ponta”.

Diaconescu, citat de GÂNDUL, bănuieşte că premierul a „colaborat“ în luarea aceastei decizii cu preşedintele Băsescu, nemulţumiţi de intenţia fondatorului PPDD de a propune rediscutarea, în Parlament, a rezultatelor referendumului de anul trecut. Însă conform anunţului oficial oferit de CNA licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului.

JURNALUL NAŢIONAL susţine că este vorba de 52 de amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă.

OTV fost un permanent client al amenzilor CAN, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Dan Diaconescu a susţinut tot timpul că aceste penalizări nu au nicio legătură cu spectacolul deşănţat pe care îl promova la TV, ci cu faptul că e un cui mare în pantoful politicienilor de la putere.

Retragerea licenţei şi închiderea OTV de CNA e salutată şi de analiştii citaţi de RING, care susţin că „România e un caz special, un post ca OTV nu ar putea exista în nici o ţară care are legislaţie audiovizuală normală şi în care această lege e respectată”.

Pe de altă parte, GÂNDUL afirmă că licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA. Iar  CURENTUL aminteşte că plenul reunit al Parlamentului a confirmat-o, chiar ieri, pe Laura Corina Georgescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Susţinută de Guvern şi PSD, doamna respectivă a primit 382 de voturi favorabile şi 48 împotrivă, devenind astfel prima femeie care ocupă funcţia de preşedinte al CNA.

Iar la scurt timp după votul din Parlament, CNA şi-a şi anunţat prima măsură administrativă luată sub noua conducere: a retras licenţa OTV. Anterior, afirmă ADEVĂRUL, Laura Georgescu a lucrat la Guvernul României, unde a ocupat funcţia de consilier relaţii mass-media, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, dar şi cea de consilier la Corpul de Control al Primului Ministru. În mass-media, Laura Georgescu şi-a desfăşurat activitatea la TVR, dar şi la ProTV.

Despre ProTV aminteşte şi NAŢIONAL, care afirmă că Adrian Sârbu a lăsat televiziunea pe care a creat-o pentru un post de vicepreşedinte la DigiTV, post deţinut de miliardarul Zoltan Teszari. Vestea ca Adrian Sârbu, preşedinte şi CEO al Central European Media Enterprises (CME), compania care deţine trustul MediaPro, a bătut palma cu patronul Digi TV cade greu peste angajaţii ProTV.

Pentru a fi sigur că Sârbu nu va refuza postul oferit, discretul miliardar care deţine imperiul RCS&RDS şi Digi i-a făcut acestuia o ofertă de nerefuzat: acţiuni la televiziunile care emit deja  în reţeaua Digi TV dar şi la o alta, care va fi înfiinţată în curând şi care se pregăteşte să îngenuncheze ProTV-ul, mai afirmă NAŢIONAL.

CNA a stabilit, ieri, şi lista televiziunilor „must-carry“, ce trebuie retransmise obligatoriu în 2013 de toţi cabliştii din România, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Printre posturile nou intrate în această listă, observă AGERPRES, se numără România TV, Naşul TV şi Transilvania Live, iar printre canalele care ies se află Mynele TV, Trinitas TV şi DDTV.


Comentarii

gf OTV ,Singura televiziune care ne mai informa cit de cit despre ce se intimpla in tara, a fost inchisa .Reguli inventate, reguli aplicate discretionar, numai justitia divina ne mai poate salva de la dezastru. Analisti politici cit cuprinde, femei dezbracate, si sport , foarte mult sport ,asta trebuie sa prezinte televiziunile. Cei care indraznesc sa arate cum este Romania azi ,intreprinderi distruse, datorii peste datorii, vinzarea bogatiilor tarii pe nimic, trebuie sa dispara.. Le reamintesc celor de la CNA, ca OTV a mai fost inchis de predecesorul lor Ralu Filip . O urare si pentru autorul articolului :ii dorim sa ajunga el cit mai degraba linga Elodia, daca atit a retinut el din programele OTV. Trezeste-i doamne pe romani

24 ianuarie 2013 9:14

Pt chuck norris boc trebuia sã-l facã pe patriciu nu pe tac-tu care e pensionar

24 ianuarie 2013 4:47

chuck norris singura televiziune care va ramine va fi antena 3 , televiziunea lui vintu, si care infracor mai era...? Patriciu are televiziune? sau isi cumpara acuma una...??? din taxele pe care nu le-a platit de pe vremea lui Iliescu??? si fraierii de pensionari cred ca Boc le-a luat pensiile nu Patriciu...? ce imbecili... isi merita soarta...

24 ianuarie 2013 1:56

cornel Intrebare : celelalte televiziuni si-au achitat amenzile aplicate sau....

23 ianuarie 2013 16:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.