Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Banca Naţională a României (BNR) a controlat viteza deprecierii leului din ultimele săptămâni şi nu va lăsa cursul să se ducă spre valori excesive, peste 4,5 lei/euro, a declarat pentru AGERPRES directorul de investiţii al fondului de pensii private Eureko, Radu Crăciun.'Cred că BNR ar putea interveni în cazul deprecierii rapide pe termen scurt. Până acum, deprecierea leului nu a fost împiedicată de BNR, care mai degrabă a controlat viteza deprecierii şi a încetinit-o', a spus Crăciun.

El a explicat că, spre deosebire de alte state precum Polonia sau Ungaria, mecanismul de transmitere a cursului în preţurile din economia României nu este aşa de limitat. 'Există multe preţuri denominate în euro, s-ar înrăutăţi portofoliul de credite şi deprecierea leului nu poate fi lăsată, până la finele anului, spre valori excesive. Pentru ca economia României să poată tolera un leu mai slab, care putea fi un avantaj, trebuia să fie pregătită din timp', a menţionat analistul financiar.

Crăciun a subliniat că, în pofida deprecierii din ultimele săptămâni, volatilitatea leului rămâne printre cele mai scăzute din regiune, faţă de forint sau zlot, spre exemplu, şi trebuie judecată în termeni relativi.

El a menţionat că tendinţele internaţionale şi aversiunea la risc faţă de regiune au dus la mişcările de curs din România, care sunt împotriva datelor economice încurajatoare.
Integral pe Money.roComentarii

Către Prof univ . dr . Aurelian Minculescu! Te fhut în gură, pe tine și pe măta și pe tac-tu!

22 noiembrie 2011 5:02

Prof univ . dr . Aurelian Minculescu BNR-ul a depreciat fortat leul cumparand euro pentru rezerva , cu lei tipariti recent impuscand astfel 3 iepuri : 1 : ca sa nu avem deflatie ; 2 : ca sa creasca rezerva valutara a tarii ; 3 : ca sa sprijine exportatorii Datorita scaderii abrupte a consumului Romania putea ajunge la inflatie negativa ( deflatie ) in lunile de vara si in toamna acestui an . Ma frapeaza cum analistii economici habar nu au pe ce lume traiesc si debiteaza numai ineptii .

21 noiembrie 2011 17:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.