Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Specialiştii de la Kaspersky Lab au identificat 251 de sisteme informatice infectate de acest virus, la nivel mondial. Un raport făcut public de Kaspersky Lab arată că virusul „Octombrie Roşu“ a fost găsit în patru sisteme informatice ale Ministerul Apărării şi ale misiunilor diplomatice moldoveneşti.

Guvernul ţării noastre este ţinta unui atac informatic internaţional de mare amploare. Aceasta este concluzia unui raport generat de divizia Global Research & Analisys Team a dezvoltatorului de programe antivirus Kasperksy Lab, după ce au fost semnalate o serie atacuri împotriva reţelelor informatice ale mai multor servicii şi agenţii diplomatice. Potrivit studiului făcut public de Kaspersky Lab, virusul „Octombrie Roşu“, denumit şi „Rocra“, a fost semnalat iniţial încă din 2007 şi este activ chiar şi în prezent. În Republica Moldova, acest virus se află deja în patru sisteme informatice ale Guvernului, structurilor Ministerului Apărării şi cele ale misiunilor diplomatice.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul