Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rețeaua sofisticată de infractori informatici care a atacat, în ultimii cinci ani, computere din instituții guvernamentale, diplomatice si științifice din tari situate mai ales în fosta URSS, a vizat si România. 

Potrivit televiziunii publice, si România a fost ținta campaniei de spionaj cibernetic fiind vizate patru IP-uri ale unor instituții si ambasade străine din București. În spatele unui singur IP se pot afla mii de computere.

"Sunt patru IP-uri în România.

Investigația este încă în desfășurare. În momentul în care am identificat aceste patru victime, am luat toate masurile necesare pentru reducerea efectelor atacurilor", a spus la TVR, Dan Tofan, director tehnic la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. 

Este vorba despre agenții guvernamentale si ambasade acreditate din București. În afara anchetei Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetica , instituțiile vizate derulează propriile investigații."Aceste atacuri devin din ce in ce mai ascunse si trec ani pana când victimele afla că informațiile lor au fost furate", a explicat la TVR expertul Costin Raiu, de la Kaspersky Lab. 

Specialiștii de la Kasperski si Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Informatică au colaborat pentru a contracara acest atac deosebit de puternic, iar hakerii nu au fost prinși. Integral în Curentul

Integral pe Curentul