Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier, Adrian Năstase, a publicat astăzi pe blogul personal un articol numit "Despre eliberarea condiţionată", în care vorbeşte despre cheltuielile suplimentare care intervin în aşteptarea zilei fixate de calculator.

„Mica reformă în justiţie” se bazează pe principiul celerităţii. Acest principiu se aplică însă doar la condamnare nu şi la eliberare,
Spre exemplu, în cazul meu, tot recursul la ICCJ s-a judecat (cu 4-5 termene, înclusiv unul preschimbat) în 5 săptămâni. Cererea de eliberare condiţionată, depusă la o judecătorie de sector, a primit primul termen, tot după 5 săptămâni! Stiţi, deja, că cererea de preschimbare a termenului a fost respinsă de judecător. Unii bănuiesc că ar fi vorba de demersuri întreprinse de alte instituţii ale statului…
Sigur, am fost surprins de această decizie, în conditiile în care peste 70% din cererile de preschimbare a termenului , la aceeaşi instanţă (inclusiv cele depuse în aceeaşi perioadă), au primit soluţii favorabile şi în condiţiile în care la celelalte judecătorii din ţară, termenele de examinare fixate nu depăşesc 10 zile.

Eu pun însă şi următoarea problemă pentru situaţiile în care instanţa acceptă, în fine, eliberarea condiţionată, cele 30-60 zile petrecute în penitenciar în aşteptarea zilei fixate de calculator înseamă între 500 şi 1000 Euro cheltuieli suplimentare. Într-un an sunt zeci, sute de astfel de situaţii. Cine plăteşte sumele suplimentare determinate de lipsa de celeritate în examinarea cererilor? MCV-ul? Nu. Plăteşte guvernul şi, deci, plătesc contribuabilii români.

În condiţiile astea, nu ar trebui căutat, poate, un alt „calculator” la Judecătoria Sector 4 sau, eventual, suplimentarea completelor care să examineze, mai rapid, astfel de cereri? Şi dacă lucrurile nu s-ar rezolva, poate că ar putea fi transferată competenţa de examinare la altă judecătorie. Prietenii ştiu de ce…"


Comentarii

@Rafael Moraru Imagineaza-ti (daca te duce capul!) cati romani vor plati cand va intra bashescu cel demis impreuna cu sleahta lui de hoti! la parnaie

13 februarie 2013 9:59

@Ion Giurca "Justitia" fosta romana, acum sluga lui base prin instrumentele sala slute: macoveica si hajnala! Halal, bravos, natiune!

13 februarie 2013 9:57

@MIHAIG Corect! Da' mai intai vrem sa stim unde trebuie sa platim banii pentru bashesca-tu! Vai de capul tau de bashist cu creierul spalat!

13 februarie 2013 9:55

MIHAIG "MAI DRAGA" NASTASE, DACA TU STII CA FACI INCHISOARE PE BANII MEI, ATUNCI, TE ROG FRUMOS, AFLA UNDE SA TRIMIT BANII SA MAI STAI IN PUSHCARIE VREO 5-10 ANI , K KAM DE ANII ASTIA AI KAM FURAT !!!! "SEDERE" PLACUTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 ianuarie 2013 13:14

bibicu @ionas daniel si ovidius macicasan; prostul nu e prost destul daca nu apar ca paduchii in frunte. Pun pariu ca sunteti tot atat de prosti pe cat sunteti de nespalati, ca de inteligenta nu mai vb, sunteti niste nulitati jegoase pe langa cel caruia ia ti dori moartea. Acesta este modelul pdleprelor care nu suporta oameni mai inteligenti decat ei, acestea sunt exemplarele de care vb chiorul; scoala romaneasca scoate tampiti.

14 ianuarie 2013 18:22

angela Pentru Ovidius. Hai sa nu fim rai! Daca dl. Nastase ar fi fost liber , sigur nu ar fi existat atatea BALBE in USL! si in guvernarea de acum ! Este numai O PARERE!

14 ianuarie 2013 17:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.