Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii din străinătate economisesc anual circa 12 miliarde de euro, după cum a declarat joi Gabriel Petrescu, director executiv fundaţia Soros. Rezultă că în fiecare an ei reuşesc să economisească echivalentul a 10% din PIB-ul României, respectiv din valoarea totală a economiei româneşti.

În medie, fiecare român care trăieşte peste graniţă reuşeşte să pună deoparte 9.000 de euro, an de an, dintre care 2.000 de euro îi trimite acasă, conform raportului "Migraţia dincolo de prejudecăţi şi mituri", prezentat de fundaţie.

Astfel, per total, din economiile totale de 12 miliarde de euro, românii de peste graniţă trimit acasă nu mai puţin de 2,8 miliarde de euro. Economiştii au subliniat în repetate rânduri că remiterile sunt deosebit de importante pentru dinamica monedei naţionale, fluxul mare de valută care intră în ţară susţinând, în mare parte, leul.
Integral pe Gândul