Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un document secret care conţinea informaţii despre traseul preşedintelui SUA şi măsurile luate pentru protejarea acestuia în cursul vizitei în Australia a fost pierdut de Guvernul australian, fiind găsit de un jurnalist, informează site-ul italian TMNews, afiliat CNN.

Documentul secret de 125 de pagini, intitulat "Programul general şi măsurile de securitate", a fost găsit de un jurnalist de la ziarul The Age pe o stradă din Canberra, la 100 de metri de intrarea în Parlamentul australian. Barack Obama a efectuat o vizită de 28 de ore în Australia, care s-a încheiat joi, anunţând trimiterea de trupe americane la baze din această ţară.(...)

Documentul descrie în amănunt programul vizitei lui Barack Obama, fiind oferite inclusiv detalii precum pe ce uşă a limuzinei urma să coboare preşedintele SUA. În plus, sunt şi numerele de telefon ale unor oficiali de rang înalt americani şi australieni.

Guvernul australian a declanşat o investigaţie în acest caz.Integral pe Ziarul Financiar