Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va fi unul dominat masiv de USL. După calculele făcute de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, din numărătoarea paralelă reiese că Uniunea are 346 de mandate. Procentul total de mandate deţinute de USL este greu de calculat pentru că nu se ştie câţi parlamentari vor fi.

Singura certitudine este că vor fi mai mulţi decât în actuala legislatură, pentru că, în judeţele în care Uniunea a câştigat toate colegiile, se vor înfiinţa noi locuri, astfel încât şi Opoziţia să fie reprezentată. Dragnea, a declarat că viitorul Legislativ va avea probabil 550 de parlamentari, cu 80 în plus faţă de actualul Parlament.

Acest lucru va pune Legislativul în faţa unei importante probleme de logistică, pentru că sala de plen are doar 501 de locuri, fiind neîncăpătoare. În glumă - sau poate în serios - Liviu Dragnea a declarat că parlamentarii care nu vor avea loc în sala de plen vor trebui să stea la balcoane.

În logica lui, aceste locuri în balcoane sunt rezervate de drept parlamentarilor PDL. „Noi am introdus un proiect pentru modificarea legii (electorale - n.r.), dar PDL a contestat la Curtea Constituţională. Eu cred că cei care ieşit pe locul doi sau trei ar trebui să stea în sala de plen la balcoane”, a explicat el.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.