Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deşi aflat pe final de mandat,Traian Băsescu continuă să joace tare. Şeful statului şi-a asigurat 12 ani de imunitate totală după ce va părăsi şefia statului, dar nu i-a uitat nici pe cei care l-au slujit cu devotament., „Lista lui Băsescu” s-a îmbogăţit cu mai mulţi magistraţi şi militari, aceştia urmând să fie trimişi în salvatoare misiuni oficiale pe lânga diverse organisme internaţionale, susţine NAŢIONAL.

Este vorba de Alina Ghica şi Oana Hăineală, preşedinta şi vicepreşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, care au asigurate posturi de experţi pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Şi tot funcţionari publici vor ajunge şi alţi doi membri actuali ai CSM, Dan Lupaşcu şi Vasilică Cristi Danileţ.

Laura Codruţa Koveşi deja şi-a luat în primire postul de la Bruxelles, în timp ce Daniel Morar a primit OK –ul pentru a intra în corpul procurorilor europeni anticorupţie. Iar actualul procuror general interimar îi va trage după el şi pe foştii săi subalterni de la DNA, procurorii Viorel Cerbu şi Doru Ţuluş. „Lista lui Băsescu” este închisă de trei generali SPP. Traian Băsescu, aminteşte NAŢIONAL, are deja parafat cu partenerii externi acordarea unui post de raportor NATO, funcţie care îi asigură imunitate totală pentru 12 ani.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a făcut o dezvăluire incredibilă privind presupusa relaţie a preşedintelui României cu fosta Securitatea. Premierul  a afirmat, citat de ANTENA3, că, din informaţiile pe care le deţine, preşedintele Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, ci chiar ofiţer la Contrainformaţii. „Nu a fost colaborator, am înţeles că a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii, întâi la Marină şi după aceea a trecut la DIE“, a declarat premierul.

Automat, această dezvăluire-şoc ar fi trebuit să primească reacţia imediată a cel puţin două instituţii: Preşedinţia şi CNSAS. Ceea ce nu s-a întâmplat, deaorece pentru a răspunde, CNSAS, spune că aşteaptă o sesizare expresă. Întrebat de unde ştie că Traian Băsescu ar fi fost ofiţer la Contrainformaţii, Victor Ponta a declarat: „Ştiu de la un coleg al domniei sale (al lui Băsescu - nr.)“. Acesta, observă COTIDIANUL, a susţinut că pe el nu-l interesează chestiunea decât din punct de vedere... istoric. Traian Băsescu a negat întotdeauna legăturile lui cu Securitatea.

Însă RING susţine că nu iese fum fără foc şi prezintă o notă din 2004, emisă de şeful Arhivei Direcţiei Siguranţei Militare din actualele servicii de informaţii (DGIA) ale armatei, în care se arată: „Numitul Băsescu Traian, născut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformaţii militare, având dosarul personal nr. 3990/09/11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ“.

O altă „listă a lui Traian Băsescu“, „lista scurtă“ a premierilor USL întocmită de şeful statului, a fost caracterizată de premier ca „foarte scurtă“. Atât de scurtă, remarcă MEDIAFAX, încât cuprinde un singur nume: „Victor Ponta, Ponta Victor şi Victor Viorel Ponta. E atât de scurtă că sunt doar eu pe listă “, a afirmat Ponta.

Cu o zi în urmă, aminteşte ZIUA VECHE, liderul USL afirmase că ştie la cine s-a gândit preşedintele Băsescu pentru a prelua conducerea Guvernului, dar a precizat că nici Ioan Rus, Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi nici George Maior, actual director SRI şi fost senator PSD, nu vor accepta o astfel de propunere.

De altfel, liderul clujean al PSD, Ioan Rus, a declarat, citat de EVENIMENTUL ZILEI, că nu este interesat „de nicio culoare“ de funcţia de prim-ministru. Mai mult, Rus a dat asigurări că, dacă Traian Băsescu va nominaliza pe altcineva decât pe Victor Ponta, el însuşi se va alătura demersurilor de suspendare şi demitere a şefului statului.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că nu ar accepta o eventuală propunere pentru postul de premier. „Presupunând că m-ar viza pe mine, aş refuza net“, a spus Tăriceanu, după ce în ultima perioadă s-a speculat pe tema posibilităţii ca Traian Băsescu să-l desemneze premier după alegerile din 9 decembrie. Liderul PNL Crin Antonescu, aminteşte COTIDIANUL, afirma recent că dacă Tăriceanu va accepta o astfel de propunere de la Traian Băsescu va fi exclus din partid, iar Băsescu, suspendat.


Comentarii

locatar rin v-as fte

6 decembrie 2012 20:17

BLEAGA - senator de JEBEL Ati insirat cea mai sinistra lista din istoria moderna a Romaniei !! toti la BULAU sau la JEBEL - Jud. TIMIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 decembrie 2012 18:16

tr Pentru toate relele pe care le-a facut Basescu nu are unde se ascunde. In afara de justitia omeneasca , actioneaza si justitia divina de care nimeni nu are cum sa scape. Aceasta justitie te urmareste pina la a saptea generatie. Chiar nu e gluma. Politicienii si toti cei care au contribuit la dezastrul tarii , ar trebui sa reflecteze serios si sa incerce sa realizeze ce dezastru lasa in urma lor

6 decembrie 2012 15:51

edgar Pai oamenii cinstiti sant intangibili. BOR FASII usl ppdd nu dorm o clipa. Si cand WOODy ciocaneste ple vele USL PPDD cred ca sant mascatii. Iar cand bate TOACA ei se inegresc si topesc ca zmoala. sec urist criminal voiculescu si pleava ghita, va-ti umplut casele famililee si servitorii de pe la antenele 3 si RTv si toti tampi tii care se uita la voi cu BOA LA SI MOAR TE. AMERICANII si EUROPA si NATO tintesc acum Romania. Austro si cativa huni impreuna cu ucraina si rusia deja au impartit Romania. DACA votati USL PPDD vom fi declarata o TARA DE HOTI SI CRIMINALI si va fi URGIE mai rau ca Iugoslavia. Vor lua toti ce apuca si ce ramane din BOMBARDAMENTELE NATO si EUROPENE, iar in baragan ti ganiiUSL cu bulibasa iliescu va face tara TI GANIA . Atunci acesti vier mi USL PPDD care au scuipat MINCIUNI pe un popor TAM PIT vor lua cetatenii straine si vor pieri in BOA LA si MOAR TEA bles temului iliescu ei cu urmasii lor si urmasii urmasilor lor si a celor care au votat USL PPDD. ASTA NU-I prezicere. ESTE CEACE se vede de cei ce vad si numai cei inclinati spre dia voli nu vad. Atunci cu ultime;le puteri familiile si cei apropriati ii vor strange de gat si ce apuca pe aceste gu noaie dra cesti care le-au distrus vietile di go lanie sau tam penie.

6 decembrie 2012 15:48

bocu ghe la cluj-intanjibil=prost Daca PROSTIA=intangibil inseamna ca da,maimuta s-a inconjurat de PROSTI=intangibili.

6 decembrie 2012 12:19

STEFAN BANICA JUNIOR AHA PONTA VORBESTE DE SECURISTI INTREBATIL PE EL CE A FOST ININTE DE A VENI IN POLITICA SECO... MAI PONTA PONTOSULE LASATE DE GLUME CA NEAI IMBOPLNAVIT CU MINTEA TA BOLNAVA DUTE LA PSIHIATRU.....

6 decembrie 2012 5:39

celula daca mai bea mult nu mai apuca atata imunitate...

5 decembrie 2012 15:49

bibicu sa inteleg ca dezvoltam exportul?! si cat c astigam daca exportam corupti? cred ca acest gen de export nu este inghitit de UE, iar daca totus vor reusi sa i pacaleasca pe europeni, va fi un dezastru si mai mare pt romani, toti magistratii vor concura pt a face pe plac mafiotilor, criteriu de baza pt promovare.

5 decembrie 2012 14:51

Marina Te pui cu romanul care are solutii la toate? Pai cei numiti pe afara pot fi chemati de la post sau pot fi anchetati pentru faptele de "vitejie" si abuzurile facute ca sunt destule, unele solutionate chiar la CEDO si nu le va cadea bine ca au favorizat infractorul. Asta cu imunitatea este foarte relativa si puteti vedea la parlamentarii arstati. Imunitatea trebuie aplicata pentru cei cinstiti si onesti nu banditilor, ticalosilor, vanzatorilor si tradatorilor de tara. Cei vinovati trebuie sa se duca langa Adrian Nastase sa cugete si sa scrie pe situ-rilede comunicare din puscarii, pentru ca au distrus tara.

5 decembrie 2012 14:14

Vai de capul lui! Un om de bun simt s-ar fi aruncat demult in gol de pe vreun bloc din Ferentari daca ar fi simtit macar un dram din dispretul de care "se bucura" Basescu din partea a milioane de romani! Pentru indivizi ca asta nu exista codul onoarei. Nu poti face sita de matase din coada de caine si nici samurai dintro corcitura de tatar... Sa se spele americanii pe cap cu el o mie de ani. Dar nu orice americani, ci aia din oculta mondiala, beliti imprejur!

5 decembrie 2012 12:32

Daniel Nu prea e pe final de mandat, de-abia in 2014 va iesi din joc.

5 decembrie 2012 11:31

hihihi Adica astia au avut oameni de valoare, pe care structuri serioase i-au luat in organic. Cei care vin au doar plagiatorii si coruptii pentru care trebuie ucis adevarul, ca un procuror tanar si necorupt, si violata legea ca nu e un procuror comunist betiv sau un delator al familiei.

5 decembrie 2012 11:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.