Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul PNLCrin Antonescu nici nu vrea sa auda de o posibila coabitare cu presedintele Traian Basescu. Ba mai mult, liberalul il ameninta din nou pe seful statului cu suspendarea.

In asteptarea votului din 9 decembrie, premierul Victor Ponta incearca sa mentina aparentele institutionale, folosind un ton moderat cand vine vorba de Traian Basescu. In plus, liderul PSD sustine ca exista viata si dupa experienta guvernamentala, aratand ca are si ”alte variante”.

La polul opus, colegul de USL, Crin Antonescu, lanseaza avertismentul cu numarul 8.794, daca ne luam dupa calculele prezidentiale. ”Traian Basescu va trebui sa accepte propunerea de premier a unei majoritati parlamentare reprezentate de USL”, a declarat Antonescu, mentionand ca, in caz contrar, se va ajunge la suspendarea si demiterea presedintelui.

”Pot sa fac pronosticul ca de aceasta data cancelariile europene vor fi mai bine informate, ca situatia va fi foarte clara pentru toata lumea, dar – si sper ca asta sa nu fie socotita din nou o declaratie antieuropeana, pentru ca ar fi stupid – indiferent care ar fi reactiile, noi tot asta avem de facut. Cu alte cuvinte, noi avem de ales intre a ne conforma votului majoritatii compatriotilor nostri, pe care ii vom reprezenta daca vom primi acest vot, sau declaratiilor unora sau altora (…) Cred ca nu e niciun fel de dilema pentru niciun lider politic care se respecta”, a mai afirmat Antonescu.

Pe langa ”buna informare” a cancelariilor europene, presedintele PNL propune si schimbarea legii referendumului, in asa fel incat prezenta la vot sa nu mai fie o problema. ”Daca se declanseaza suspendarea, in acel moment legislatia absurda privitoare la cvorum si unica in Europa se modifica in regim de urgenta, domnul presedinte este suspendat, Guvernul este investit si avem si referendumul de demitere”, a conchis Crin Antonescu.

PNL vrea sa puna mana pe Finante

Ministerul Finantelor le face cu ochiul liberalilor, care asteapta cu interes ca Florin Georgescu sa se intoarca, dupa 9 decembrie, la BNR. O recunoaste chiar Crin Antonescu, precizand ca partidul pe care-l conduce are mai multi candidati pentru acest portofoliu. ”Nu ducem lipsa de variante, nu va pot spune nume acum sau nu vreau sa va spun un nume acum, pentru ca nu este normal sa rostesc public prea multe nume inainte ca discutia despre structura Guvernului sa fie gata, ca impartirea responsabilitatilor intre partide. PNL este interesat si pregatit cu variante, din punctul meu de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finantelor, de pilda, sa revina PNL”, a afirmat liderul liberal.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.