Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși a obișnuit pe toată lumea deja cu amenințările de suspendare la adresa președintelui Traian Băsescu, liderul liberal Crin Antonescu anunță din nou că USL ar putea relua procedurile pentru crearea unei noi situații în care să se pună în discuție mandatul la Cotroceni al șefului statului. Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă seara că nu se pune problema unei coabitări cu șeful statului, iar dacă acesta refuză nominalizarea lui Victor Ponta ca premier o nouă suspendare nu se va realiza în funcție de poziția unor cancelarii europene, ci a majorității USL.

Cu alte cuvinte, nici măcar cuvântul UE nu va mai conta pentru planurile pe care USL le are pentru răsturnarea prin orice mijloace a șefului statului. El a reiterat faptul că șeful statului va trebui să accepte propunerea de premier a unei majorități parlamentare reprezentată de USL, pentru că în caz contrar se va ajunge la suspendarea sa din funcție și ulterior demiterea. În acest context, liderul PNL a precizat că oricare ar fi pozițiile liderilor europeni legate de o nouă suspendare demersul USL nu va fi influențat.

"Pot să fac pronosticul că de această dată cancelariile europene vor fi mai bine informate, că situația va fi foarte clară pentru toată lumea, dar - și sper ca asta să nu fie socotită din nou o declarație antieuropeană, pentru că ar fi stupid – indiferent care ar fi reacțiile, noi tot asta avem de făcut. Cu alte cuvinte noi avem de ales între a ne conforma votului majorității compatrioților noștri pe care îi vom reprezenta dacă vom primi acest vot, sau declarațiilor unora sau altora (...) Cred că nu e niciun fel de dilemă pentru niciun lider politic care se respectă", a mai afirmat Antonescu.

Declarațiile liderului PNL vin în contextul în care USL nu a câștigat încă alegerile parlamentare programate în data de 9 decembrie cu un scor de peste 50% care să îi permită să facă o propunere de premier pe care președintele ar trebui să o accepte. Cu toate acestea, liderii USL presează încă de dinainte de alegeri în contextul în care președintele Traian Băsescu nu a dorit să se antepronunțe în legătură cu numele viitorul premier.

Integral în Curentul

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.