Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite acuză regimul Bashar Al-Assad că a întrerupt liniile de telecomunicaţii în mai multe regiuni din Siria, pe fondul confruntărilor militare între rebeli şi serviciile de securitate, informează AFP.

Opoziţia siriană a anunţat joi că liniile de telecomunicaţii, inclusiv Internetul, au fost întrerupte, în mai multe regiuni din Siria.

Departamentul de Stat american a comunicat că sunt oprite reţelele de telefonie fixă şi mobilă, precum şi Internetul.

"Condamnăm acest nou atac împotriva libertăţii de exprimare şi comunicare, atribuit regimului de la Damasc", a declarat Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Potrivit rebelilor, căderea liniilor de comunicaţii se petrece, de obicei, înaintea atacurilor de amploare.

Siria se confruntă, de peste 20 de luni, cu revolte reprimate violent şi confruntări militare între insurgenţi şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Violenţele s-au soldat, conform unui bilanţ care nu poate fi confirmat din surse independente, cu aproximativ 40.000 de morţi.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.