Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două angajate ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş şi femeia care lucrează ca lichidator-practician în insolvenţă, reţinute de DNA pentru luare de mită, au fost arestate preventiv, joi seară, de magistraţii Tribunalului Argeş, transmite corespondentul Mediafax.

Iverica Fianu, consilier în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Argeş, şi Andreea Alina Mălureanu, inspector aceeaşi instituţie, sunt acuzate de luare de mită şi fals intelectual, iar Doiniţa Romanescu, practician în insolvenţă, care ţine evidenţa contabilă la mai multe societăţi comerciale este acuzată de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 10-23 noiembrie 2012, inculpatele Iverica Fianu şi Alina Andreea Mălureanu, funcţionare cu atribuţii de control la DGFP Argeş au primit de la un denunţător 5.000 de lei pentru ca acestea să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să întocmească un raport de inspecţie fiscală favorabil societăţii comerciale administrate de denunţător, societate care făcea obiectul unei inspecţii fiscale.

Banii au fost primiţi prin intermediul inculpatei Doiniţa Romanescu. În schimbul banilor, cele două funcţionare au întocmit un raport de inspecţie în care au inserat date nereale privind obligaţiile fiscale ale firmei controlate.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, Doiniţa Romanescu a mai primit de la denunţător 5.000 de lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş, astfel încât acea persoană să aprobe raportul de inspecţie fiscală întocmit de cele două funcţionare.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor trei, iar joi au fost prezentate la Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.