Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Actuala campanie electorală este cea mai slabă din ultimii ani. Analiza prestaţiei celor mai mulţi candidaţi, dar în special cei ai Alianţei România Dreaptă, arată că aceştia fac numeroase greşeli şi merg din greşeală în greşeală, spre înfrângerea finală. Ceea ce generează senzaţia că PDL – ARD a dispărut parcă din peisaj, ca şi cum ar face campanie doar ca să bifeze evenimentul, afirmă ZIUA VECHE.

ECONTEX prezintă topul marilor erori pe care ARD le-a facut şi le face în această campanie, ceea ce le va micşora cu mult scorul final. Printre acestea lipsa unei strategii naţionale, în sensul că nu este promovat un grup comun de mesaje (dincolo de lozinca naţională). O altă eroare îi vizează pe candidaţii aleş, care au o figură  stearsă, fără vlagă. Apoi, o altă greşeală  vine din faptul că nu exploatează guvernarea slabă a rivalilor, din aceste ultime luni.

În aceste condiţii nu este de mirare că românii nu sunt interesaţi de campania electorală şi nu-şi cunosc decât în mică măsură candidaţii din colegiile în care locuiesc, relevă un studiu sociologic realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), citat de AGERPRES. La mijlocul campaniei electorale, peste jumătate dintre români nu au urmărit, până în acest moment, campania electorală a candidaţilor din colegiul lor, se menţionează în concluziile cercetării.

Mai mult, remarcă şi EVENIMENTUL ZILEI, 37% dintre cei intervievaţi spun că ştiu sigur pe cine ar vota, 19% declară că au o idee în această privinţă, dar nu este definitivă, iar 5 % susţin că nu vor merge la vot. 44% dintre respondenţi susţin că această campanie nu îi va determina să îşi schimbe opţiunea de vot.

În schimb, campania continuă în ritmul cunoscut, la nivel înalt. Preşedintele Traian Băsescu  a afirmat că premierul este „un mitoman, e bolnav“, un om care atunci când vine la Cotroceni se comportă ca un „pisicuţ“, iar apoi iese şi minte în declaraţiile publice. În aceste condiţii, remarcă GÂNDUL, şansele date lui Ponta pentru o nouă nominalizare la Palatul Victoria au fost extrem de reduse.

Premier, a mai subliniat şeful statului, nu va fi nici fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu. Explicaţie preşedintelui a fost şocantă, afirmă COTIDIANUL: „În politică mai înghiţi broscuţe, dar nu şi porci“.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta este optimist. Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu spunea la începutul anului, în ianuarie, că nu îl va desemna niciodată premier şi, cu toate acestea, l-a numit prim-ministru pe 27 aprilie. Apoi el s-a declarat optimist că şeful statului va mai face o dată aceeaşi numire.

Premierul a mai constatat că preşedintele l-a „făcut în toate felurile“, el arătând, potrivit ADEVĂRUL, că gestul şefului statului îl amuză, pentru că „simte“ că mai e puţin până la alegerile din 9 decembrie. „Pisica blândă zgârie rău“, a replicat premierul, întrebându-se „de ce Băsescu e aşa nervos“.

 Vicepreşedintele PSD Corina Creţu a afirmat, legat de declaraţiile de luni ale lui Traian Băsescu, că preşedintele ţării refuză să se supună verdictului cetăţenilor şi că acesta ameninţă că nu va recunoaşte rezultatul alegerilor, fapt ce poartă germenii celei mai grave crize politice şi sociale de după decembrie 1989, scrie ROMÂNIA LIBERĂ.

În acelaşi timp, ARD îşi pregăteşte propriul premier. Liderii PDL i-au cerut fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu să iasă mai des în această campanie pentru a arăta că există soluţii mai bune decât Victor Ponta pentru următorii ani de guvernare. Primul semnal în acest sens, afirmă CURENTUL, l-a dat şeful PDL Vasile Blaga care a declarat în urmă cu câteva zile că cele două procente în minus ale ARD faţă de PDL vin din faptul că alianţa are un grad insuficient de mare de recunoaştere.

Ieri, vicele PDL Cezar Preda a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să iasă mai des în public în această campanie electorală, democrat-liberalul susţinând că „România lui Ungureanu funcţiona, iar România lui Ponta stă". Dar  Mihai Răzvan Ungureanu vrea să fie premier al Ţinutului Secuiesc, constată JURNALUL NAŢIONAL.

Fostul premier al României a ales să facă proba acestui lucru tocmai în campania electorală, adresându-se minoritarilor unguri, majoritari în Harghita, în limba lor maternă. Într-un clip electoral, spre deosebire de clipurile UDMR, mesajul lui Ungureanu nu este titrat. „Ne-ar ajuta daca Mihai Răzvan Ungureanu ar avea mai multe intervenţii publice”, declara prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.  Băiat de caracter, Ungureanu nu a asteptat să fie rugat de  două ori şi i-a ajutat pe democrat-liberali de nu s-au văzut: „Itt az ideje a jegtoresnek Csikszeredaban“.

Iar pe colegii democraţi care nu cunosc limba maghiară, constată NAŢIONAL, Răzvan Ungureanu i-a trimis la plimbare în română.  „Am să fac în aşa fel încât să mă clonez în trei, patru, cinci exemplare ca să pot fi şi cu dumneavoastră, să pot fi şi la posturile de televiziune în acelaşi timp, să fiu şi în campanie naţioală şi în campanie în colegiul meu“, a precizat Ungureanu.Comentarii

bibicu Mai Ionas, mai jegule, mergi bre si te spala, poate incepi sa gandesti, sa distingi binele de rau, sa nu mai imparti comunistii in buni si rai, sau securistii in buni si rai, sau hotii in buni si rai. Sa inteleg ca retardul tau vine de la paduchii din parul nespalat? sau de la creierul spalat?

29 noiembrie 2012 9:09

XXL Atunci cand basesecu mai afla rezultatele unui sondaj recent iese la TV si da cu mucii in fasole. acesta este nivelul lui si nu reuseste sa-l depaseasca.

29 noiembrie 2012 7:00

geo=gheo Simplu:DE PROSTI.Ardeilor,SPUNETI UN DESTEPT din TOATA GASXA DE HOTI si va dau o bere.Basanau i-a yinut in brate pe JEGURILE ASTEA BOLNAVE.Bine,BASANAU,marinar comercial,prostu Babadagului,dar CURVA Romaniei,este PARANOIC)norocu lui este ca a fugarit medicii specialiti si si k-a tinut pe duta)

29 noiembrie 2012 1:53

itig smirghel stein(ambasador) Iomas a lu Daniel,te-ai uitat la poza ta?

29 noiembrie 2012 1:46

Itig smirghel stein(ambasador) Medicului de garda-Jebek:PROSTIA LUI si NESIMTIREA LINGAILOR LUI.

29 noiembrie 2012 1:44

MEDIC DE GARDA - JEBEL MA intriga si ma macina de vreo 20 de ani o dilema ; CINE I-A BAGAT CUTITUL IN OBRAZUL DREPTLUI BASESCU , ROG AJUTOR !!??

28 noiembrie 2012 17:31

geo-zalau INTRUTOTUL de acord cu Mariana !! As dori sa-i vad pe toti P D L-isti +MRU angajati la ISU , sau SMURD , sa reporneaca inimile unor nefavorizati de soarta !!

28 noiembrie 2012 17:26

Mariana ARD si Razvan Ungureanu sunt doi bolovani de gatul partidului de corupti, hoti si tradatori rebotezat din PDL care a distrus tara. Si-au mai luat cu ei un extremist, Neamtu, alt papagal lipsit de mesaj si neserios liindu-se cu hotii.Cine sa mai voteze cu ei cand populatia stie ce le poate capul celor pe care ii cunosc si pe anonimi ii ignora. ARD-zoaielo r sa iesiti la alegeri cand va voi vota eu!

28 noiembrie 2012 15:40

celula cand e sa se aleaga praful....

28 noiembrie 2012 13:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.