Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anunţul privind posibila suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este mai degrabă o acţiune tactică, întrucât opoziţia nu dispune de suficiente voturi în Parlament pentru ca un astfel de demers să aibă succes, a afirmat, joi, la Piteşti, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu."Sunt acţiuni strategice şi tactice. Eu cred că acum este un pas tactic, pentru că practic nu prea există majoritatea parlamentară necesară pentru a realiza aşa ceva. (...) Este un act politic, pentru a trage un semnal în legătură cu respectarea locului şi rolului care îi revine preşedintelui în cadrul societăţii româneşti", a declarat Iliescu.

El consideră că un eventual referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu ar putea avea succes, însă principala problemă a opoziţiei o reprezintă lipsa majorităţii parlamentare necesare pentru suspendare.
Integral pe Agerpres