Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la Bruxelles, că încheierea unui nou acord cu FMI depinde de cât de repede va face Guvernul reformele structurale legate de companiile de stat, care au rămas "consistent în urmă", scrie Mediafax.

"Aş vrea să rămânem în continuare în Acord cu FMI şi cu CE, pentru că am rămas consistent în urmă cu reformele structurale legate de companiile de stat. Deci, de asta aş vrea", a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări.

"Eu cred că Guvernul trebuie să le facă (reformele - n.r.)", a mai spus preşedintele.

Întrebat când va fi încheiat un nou acord, Traian Băsescu a răspuns: "Greu de spus, depinde de cât de repede le face Guvernul, pentru că nu poţi să vorbeşti de un nou acord când ai deficienţe pe finalizarea acestui acord".

Citeşte şi Negocierile pe bugetul UE au EŞUAT. Vezi reacţia lui Băsescu şi declaraţiile liderilor europeni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că "şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc", spunând că peste tot la conducerea companiilor de stat sunt "numai politruci" şi dând exemplele Portului Constanţa, Conpet şi Romgaz, unde s-ar fi făcut numiri politice.

"Trebuie să fim serioşi, avem un angajament cu Fondul Monetar Internaţional, un angajament pe care actualul guvern l-a găsit în vigoare. Un angajament pe care nu l-a respectat Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu şi pe care nu îl respectă nici Guvernul Ponta. Acest angajament se referă la managementul privat. Am făcut o mică cercetare şi am constatat că şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut Guvernul Boc, adică peste tot, numai politruci", a susţinut Băsescu.

Şeful statului a precizat că a discutat această problemă şi cu FMI, fostul responsabil Jeffrey Franks putând să confirme că solicitarea sa expresă a fost de a introduce managementul profesionist la societăţile de stat.

"Atât timp cât vom menţine management politizat, toate societăţile de stat vor fi căpuşate. A început să iasă ceva la suprafaţă legat de Oltchim. N-aş vrea să ne imaginăm ce e la Căile Ferate, ce-i la Portul Constanţa, ce-i la Transgaz, ce-i la Romgaz, ce-i la Compet, ce-i la Oil Terminal şi aşa mai departe. N-aş vrea să ne imaginăm că ne-am stricat părerea despre noi", a adăugat şeful statului.

Integral pe România LiberăComentarii

@contribuabilu` "Esti din 2004 la putere guvernatorule!" Bai limba felixiana, de cite ori vrei sa ti se spuna ca un presedinte (sau guvernator, daca vrei tu) nu are putere executiva? El doar semneaza decrete. Facute de altii, aplicate de altii, judecate de altii. Iar acei ALTII au fost: 2004-2008 PNL (ultimii 2 ani cu psd), 2008-09 PDL (cu psd), 2009-2012 mai PDL (cu punr si udmr), 2012 psd (cu punr si udmr). Pricepusi? Gilma de neutron pe care o stapinesti te ajuta sa intelegi acest adevar TRAIT de noi? Sa-ti amintesc si CINE a fost la Putere (real, nu ca efigie) din 90 pina in 2004? Ca sa intelegi de ce avem corupti, de ce se fura in tara asta, de ce suntem hoti si incompetenti?

24 noiembrie 2012 8:54

contribuabilu` Esti din 2004 la putere guvernatorule! Pana acum ai aceptat capuseala - ca ti-a convenit ! Ti-ai lasat oamenii sa se imbogateasca pe spinarea poporenilor. Acum - ca esti pe duca - te dai rotund si "recunosti" ca e coruptie in Romania. In realitate cel mai mare corupt esti tu !

24 noiembrie 2012 3:47

mangleala TU,bovane,NU AI CE MAI VORBI,deoarece esti un VOU DE PUTI.

23 noiembrie 2012 23:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.