Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a ameninţat, vineri, statele membre că va respinge cadrul financiar multianual pentru 2014-2020 dacă vor fi introduse noi tăieri bugetare, aşa cum o cer ţări precum Marea Britanie, transmite EFE, potrivit Agerpres.

La încheierea Consiliului European, la care nu s-a ajuns la niciun acord asupra bugetului între liderii europeni, din cauza divergenţelor între cei 27 şi îndeosebi a insistenţei britanicilor în vederea efectuării de noi reduceri bugetare, Schulz a exprimat poziţia legislativului european care se opune reducerii fondurilor destinate Uniunii Europene.

"(...) Poziţia Parlamentului European este clară: cu cât (statele membre) se îndepărtează mai mult de cifrele propunerii Comisiei Europene, cu atât este mai puţin probabil ca PE să le aprobe", a precizat Schulz într-un mesaj postat pe reţeaua socială Twitter. "Avem nevoie de un cadru financiar multianual mai ambiţios", a adăugat preşedintele Parlamentului European.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.