Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Japonia au convenit joi, la Geneva, asupra unui acord internaţional pentru a accelera introducerea de maşini electrice, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat.

Cei trei parteneri au convenit să coopereze îndeaproape pentru convergenţa reglementărilor privind vehiculele electrice în context global, se arată în documentul citat.

Comisia susţine că înţelegerea va permite reducerea costurilor datorită economiilor de scară pentru constructorii de automobile. În prezent, aceştia nu produc decât volume mici de vehicule electrice în diferite regiuni ale lumii. Acordul este astfel unul cheie în contextul relansării economice şi al sensibilităţii generale privind costurile din această industrie, notează executivul european.Integral pe CapitalComentarii

Acordul internațional și răstălmăcirea lui! Acordul internațional pare bine intenționat. Dar aparențele înșeală. De ce? În primul rând ptr. că din o lăcomie ptr. bani, prețul unui automobil electric e foarte mare comparativ cu unul pe combustibil petrolier. Apoi fiabilitatea extrem de redusă a automobilului electric, fiabilitate care depinde de bateria electrică reâncărcabilă a mașinii, baterie care are precis o viață redusă, iar înlocuirea acestei baterii e foarte costisitoare. Iar realimentarea cu energie electrică cel puțin aparent și din zvonuri durează mult prea mult. Ar fi minunat conceperea unei mașini care să nu polueze atmosfera deloc, dar nu ne putem bate joc de buzunarele oamenilor și nici de bunăvoința lor. Deocamdată tehnologia actuală nu permite realizarea unui motor care să nu polueze deloc, motor care să fie și extrem de fiabil și performant. Dacă ne gândim la un combustibil perfect și eficient și nepoluabil, trebuie să ne gândim la hidrogen. Dar hidrogenul e extrem de instabil în prezența oxigenului, iar de aceea explodează. Mai bine s-ar mobiliza cercetătorii să conceapă un motor pe hidrogen, un motor fiabil și performant, motor care e nepoluabil, deoarece hidrogenul prin ardere directă produce numai apă. Sper să nu mă-nșel! Deoarece concluzia mea se bazează numai pe amintirile despre chimie acumulate până acum. Sper ca opinia mea să fie totuși potrivită contextului actual.

19 noiembrie 2011 6:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.