Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentarea României la Consiliul European naşte din nou controverse între preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii USL. Copreşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au admis, ieri, că nu îi pot impune şefului statului, Traian Băsescu, un anumit mod de reprezentare a României la Consiliul European, dar încearcă. Întrebat dacă i se poate impune şefului statului ce să transmită la Bruxelles, prin rezoluţia adoptată de USL, prin care se susţin variantele de buget propuse de Barroso şi Schultz, Antonescu a precizat că rezoluţia este o poziţie de principiu a USL pe care Guvernul o pune deja în practică.

"Nu putem impune, ca USL, nimic preşedintelui. E vorba de încercarea de a ne comporta ca într-o ţară democratică în care punctul de vedere al unor forţe politice semnificative contează. Traian Băsescu nu poate fi constrâns, dar în orice democraţie e normal să se ţină cont de poziţia de principiu pe care, de pildă, Parlamentul o adoptă. Dacă vorbim de o dezbatere în Parlament, e foarte important să exprimăm toate punctele de vedere, pentru că opoziţia, PDL, nu a exprimat o poziţie de principiu pe această chestiune", a spus, citat de Mediafax, Antonescu.

Integral în Curierul Naţional

Integral pe Curierul National