Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Basescu nu stie de capul lui. Aceasta este concluzia la care au ajuns uselistii, in frunte cu premierul Victor Ponta. Ca sa-l salveze de ignoranta in care s-a afundat, liderii Uniunii i-au transmis presedintelui un set de povete.

Acuzat de presedinte ca face declaratii iresponsabile si anti-europene, premierul Ponta i-a intors ”amabilitatea”, lovindu-l in ”experienta” pe care acesta a invocat-o cand a decis sa mearga la Consiliul European.

”In aceste zile toti secretarii de stat, consilierii mei, toti expertii guvernamentali care au lucrat in aceasta perioada au fost la Cotroceni si l-au invatat pe presedinte ce sa spuna la Bruxelles, ca domnia sa nu stia, habar nu avea”, a afirmat liderul social-democrat.

Mai mult, considerand ca Traian Basescu pricepe greu si uita repede, liberalii si pesedistii au asternut pe hartie si cateva idei calauzitoare pe care seful statului are obligatia, in opinia lor, sa le respecte. Si cum compunerea trebuia sa aiba si o demunire i s-a spus scurt ”rezolutie”.

”Ca formatiune politica ce detine majoritatea parlamentara in prezent si, foarte probabil, si in viitorul Parlament, USL considera Politica de Coeziune si Politica Agricola Comuna drept elemente fundamentale ale proiectului european, in acord cu valorile UE. (…)Presedintele Romaniei trebuie sa inteleaga si sa accepte responsabilitatea pe care si-a asumat-o prin prezenta sa la Consiliul European. Romania este indreptatita sa primeasca un buget mai consistent, iar Presedintele Romaniei are raspunderea de a se lupta pentru acest lucru si de a nu fi de acord cu diminuarea bugetului pentru Romania”, se precizeaza in documentul USL.

Integral pe Naţional