Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta nu a învățat nimic din trecut și este pe cale să repete greșeala din această vară. Hotărârile Curții Constituționale sunt din nou în pericol din cauza ambițiilor politicianiste ale co-președintelui USL, Victor Ponta, cel care este dispus să facă orice pentru a ajunge el să reprezinte România la Consiliul European. Asta în ciuda faptului că judecătorii CCR au decis în urmă cu câteva luni că președintele Băsescu este cel căruia i se cuvine dreptul de a reprezenta România la această întâlnire.

Astfel, USL pregătește o nouă schemă alambicată pentru a atinge acest deziderat. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că, în şedinţa plenului reunit în care premierul se va adresa Parlamentului, e posibil să fie adoptată o rezoluţie privind poziţia României la Consiliul European, Antonescu admiţând că documentul nu-l obligă juridic pe şeful statului. Numai că USL urmărește reeditarea situației de la precedentul Consiliul European, atunci când USL a aranjat un așa-zis mandat pentru Ponta prin intermediul unui vot în Parlament.

Atunci, USL a invocat faptul că Ponta este mandatat chipurile de Parlament, instituția considerată de ei ca fiind cea mai reprezentativă a României. "Vom avea o şedinţă a Birourilor Permanente, deseară, la ora 19.00, în care vom discuta şi probabil - asta intenţionăm să propunem - vom avea o şedinţă comună a Camerelor reunite mâine, pentru ca premierul să se adreseze în legătură cu poziţia României în privinţa bugetului european multianual şi să avem o dezbatere pe acest subiect", a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă dezbaterea se va concretiza într-o rezoluţie a Parlamentului pe acest subiect. "Este posibil şi asta, plenul Parlamentului este suveran evident în asemenea domeniu şi probabil că în urma dezbaterilor, dacă se conturează o poziţie care să fie... să capete forma unei rezoluţii, şi asta este posibil", a spus preşedintele Senatului. În ceea ce priveşte valabilitatea documentului, el a menţionat că are "valoarea unei poziţii de principiu, a unei declaraţii politice, pe care Parlamentul unei ţări o adoptă". Practic, același lucru invocat și atunci când Ponta a preferat să ajungă el la Bruxelles în locul președintelui României.

Integral în Curentul

Integral pe Curentul