Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acuzat de preşedinte că face declaraţii iresponsabile şi anti-europene, premierul Victor Ponta i-a întors „amabilitatea“, lovindu-l  în „experienţa“ pe care acesta a invocat-o când a decis să meargă la Consiliul European. „În aceste zile toţi secretarii de stat, consilierii mei, toţi experţii guvernamentali care au lucrat în această perioadă au fost la Cotroceni şi l-au învăţat pe preşedinte ce să spună la Bruxelles, că domnia sa nu ştia, habar nu avea“, a afirmat, ieri, preşedintele PSD Victor Ponta, citat de ANTENA3.

Ponta a explicat şi de ce nu l-a lăsat preşedintele Băsescu să mergă la Bruxelles: „Pentru că el are de plătit datorii acolo“, a spus premierul, după cum observă COTIDIANUL. El a adăugat, după cum afirmă GÂNDUL, că preşedintele ar fi mai degrabă tentat să negocieze în interesul „prietenilor săi" decât al României.

Mai mult, susţine NAŢIONAL, considerând că Traian Băsescu pricepe greu şi uită repede, liberalii şi pesediştii au aşternut pe hârtie şi câteva idei călăuzitoare pe care şeful statului are obligaţia,  în opinia lor, să le respecte.  Pe de altă parte, CURENTUL e de părere că premierul Victor Ponta nu a învăţat nimic din trecut şi este pe cale să repete greşeala din această vară. Hotărârile Curţii Constituţionale sunt din nou în pericol din cauza ambiţiilor co-preşedintelui USL, Victor Ponta, cel care este dispus să facă orice pentru a ajunge el să reprezinte România la Consiliul European.

Asta în ciuda faptului că judecătorii CCR au decis în urmă cu câteva luni că preşedintele Băsescu este cel căruia i se cuvine dreptul de a reprezenta România la această întâlnire. Preşedintele a declarat pentru MEDIFAX, că la Consiliul European de la Bruxelles nu-i trebuie miniştri politici, ci o echipă formată din experţi cu laptop, care să-i asigure expertiza tehnică, el arătând că este capabil să poată acoperi partea politică.

Pe de altă parte, şeful statului i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îl mandata să meargă marţi la o importantă reuniune europeană la Bruxelles. Reuniunea este importantă, dar reprezentarea este la nivel de miniştri, nu de premieri, după cum au confirmat oficiali europeni. În consecinţă, afirmă GÂNDUL, oferta preşedintelui fie a fost o gafă, fie, mult mai plauzibil, o încercare de a-l ridiculiza din nou pe Victor Ponta trimiţându-l la un Consiliu mai mic decât cel la care merge Băsescu.

Premierul Victor Ponta a confirmat că a primit o scrisoare din partea preşedintelui în care i se propunea să participe la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE, dar că nu a dorit să anunţe acest lucru deoarece această cerere demonstrează că preşedintele nu cunoaşte reguli europene.  Ponta, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a arătat că la astfel de reuniuni participă doar miniştrii Afacerilor Europene, iar solicitarea preşedintelui Băsescu demonstrează un lucru „oarecum ruşinos“, şi anume că acesta nu cunoaşte regulile europene.

În acest timp, la Bruxelles, draftul de buget la care lucrează acum liderii europeni anunţă deja tăierea fondurilor alocate României. Potrivit ADEVĂRUL, propunerea făcută României de Consiliul European presupune o scădere de cinci miliarde de euro a fondurilor de coeziune faţă de suma aprobată de Comisia Europeană. Totodată, draftul elaborat de Consiliu înseamnă încă o scădere, de trei miliarde de euro, a fondurilor pentru politica agricolă.

Pe de altă parte, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, utilizarea dreptului de veto ar atrage automat un mecanism de fixare anuală a bugetului UE pe baza bugetului pe 2013. Principala consecinţă a declanşării acestui mecanism ar fi punerea în pericol a proiectelor multianuale finanţate de UE, adică majoritatea proiectelor româneşti derulate cu bani europeni.

Astfel că o eventuală ameninţare a României cu utilizarea dreptului de veto nu poate fi luată în serios în Europa pentru că, făcând acest lucru, România şi-ar face rău în primul rând sieşi.


Comentarii

neutr onu COPY LOTRU,ar pute a,sa fie numit prim ministru intr-un guvern al cersetorilor si hotilor din RO.!!!!

21 noiembrie 2012 8:34

joia edgar,rusine!!!!!!!!!

21 noiembrie 2012 8:13

edgar Din politete nu l-a trimis unde mama lui ponta a spus ca a vrut sa-l avorteze pe acest ti gan bo rat pentruca incepuse cri mele din pantecul mamaei. In fiecare afis usl ppdd se ascunde moartea Romanilor. Iliescu care in anii1950 IMPU SCA in cap intelectuali si tarani Romani ADEVARATI. AFISELE usl ppdd ascund cri mele CO MUNISMULUI activist de ge nerat de la revolutia FURATA si dinainte de cei care HAITUAU oamenii cinstiti inteligenti si muncitori pentruca ei nu puteau fi asa, erau cei cu hai hai si TAM PITI ce erau si stricau tot ce construiau Romanii si la urma o munca ce trebuia sa fie de zeci de ori mai eficienta si mai de calitate se facea cu chiu cu vai de BIETII ROMANI MUNCITORI care trebuiau sa munceasca inzecit ANIMALIC pentru TAM PENIA iliestilor cio ri go lani si criminali fosti securisti sau activisti care umplu parlamentul usl ppddcu cu ei si progeniturile lor. Fiecarea afis usl ppdd ascunde Ruinele Romaniei PostDECEMBRISTE pe care le vedem din tren sau autobuz sau pe unde umblam si pe care este INSCRIPTIONAT in fapt iliescu usl ppdd haita de go lani care au demolat tot ce cu sudoare au constrit acei Romani amarati cu munca lor ANIMLALICA manati de de mentul iliescu si haita lui de go lani si progeniturile lor usl ppdd primari consilii judetene si parlamentari, cea mai gola neasca cri minala pa razita haita de bor fasi TAM PITI si BOL NAVI MINTALI gen ti ganii iliescu nastase ponta voiculestii patriciu dragnea mazare vanghelie si alte putre giuni sociale slu gariti de Romani BO RATI dro gati si pa raziti ca crin campeanu quintus hasoti si lim botenii bo rate ca becalii vozganian si pambuckcian si zgo nea.

20 noiembrie 2012 19:59

batrinu La cat de bine merge economia in Romania, la cat de excelent am folosit toate fondurile europene nerambursabile, fara sa-si ia nimeni masini de lux si excursii in Dubai, ne putem permite sa facem ceva pe nasul lor de U.E....... Of Doamnee, numai handicapati in politica romaneasca.....

20 noiembrie 2012 17:09

pensionar Daca nu acolo, pe unde trebuie sa-i umble piciorusele copiatorului? Pe coclauri, in campanie? Cum sa nu aiba ce cauta? Sa mearga bunica-mea? Aaaa! Desigur! Daca esti urechist si stii ca te vei face de ras... Hahaha!!!

20 noiembrie 2012 9:36

tr Apropo , domnule Traian Basescu, stiitipe dinafara macar 10 versuri din vreo poezie a lui Eminescu? Aceeasi intrebare si pentru domnul Victor Ponta. In legatura cu asa zisii bani europeni , trebuie subliniat foarte clar ca sint tot banii nostii , care sint cotizati de Romania anual la CE. Oamenii trebuie sa inteleaga , ca nimeni nu face pomeni, cu atit mai mult cei "bogati" ..

20 noiembrie 2012 9:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.