Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Directorul CIA, David Petraeus ar fi avut o relaţie amoroasă cu biografa sa, scriitoarea Paula Broadwell, în vârstă de 40 de ani, aceasta fiind vizată de o anchetă a FBI pentru că ar fi încercat să acceseze mailul directorului CIA, obţinând acces la informaţii secrete, scrie presa americană potrivit Mediafax.

Potrivit Fox News, David Petraeus ar fi avut o relaţie cu scriitoarea Paula Broadwell, coautoarea biografiei intitutală "All In: The Education of General David Petraeus" ("Totul aici: Educaţia generalului David Petraeus").

Surse citate de NBC au dezvăluit că relaţia extraconjugală a ajuns în atenţia autorităţilor americane în cadrul unei investigaţii a FBI care o viza pe Paula Broadwell, suspectată că a încercat să acceseze mailul directorului CIA David Petraeus şi obţinând astfel informaţii clasificate.

Conform unor oficiali din cadrul FBI, investigaţia care o vizează pe biografa Paula Broadwell nu va avea ca rezultat formularea de acuzaţii. David Petraeus nu a fost vizat deloc de investigaţie în calitatea de suspect.

David Petraeus şi-a dat demisia din funcţia de director al CIA - poziţie pe care o deţinea din anul 2011 -, din cauza unei relaţii extraconjugale. Într-o scrisoare transmisă CIA, Petraeus, în vârstă de 60 de ani, spune că s-a întâlnit cu preşedintele SUA Barack Obama la Casa Albă şi l-a rugat "să îi permită, din motive personale, să demisioneze din funcţia sa".

"După ce am fost căsătorit timp de 37 de ani, am dat dovadă de o judecată extrem de precară şi am intrat într-o relaţie extraconjugală", a scris David Petraeus. "Un astfel de comportament este inacceptabil, atât pentru un soţ, cât şi pentru un lider al unei organizaţii ca a noastră", a mai spus Petraeus.

Barack Obama a transmis, într-o declaraţie oficială, că a acceptat demisia lui Petraeus, mulţumindu-i pentru activitatea sa la CIA şi pentru că a condus trupele americane în Irak şi Afganistan.

Demisia lui Petraeus, bruscă şi neaşteptată, pare să pună capăt carierei publice a unui om care a jucat un rol-cheie în războiul din Irak. Decizia riscă să conducă la o perioadă de instabilitate în cadrul Agenţiei Centrale pentru Informaţii, care se confruntă cu reduceri bugetare şi cu critici după moartea ambasadorului SUA, Chris Stevens, ucis la consulatul din Benghazi (Libia).

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii, Michael Morell, directorul-adjunct al CIA, va prelua interimarul funcţiei de director-general. Morell a deţinut interimarul şi după plecarea fostului director CIA Leon Panetta.

Integral pe România LiberăComentarii

VALI Asta se intampla in America....nu si in Romania...unde putorile politice , merg mana in mana ..cu amantele oriunde fara jena...la mall sau pe litortal ori la schii in Austria... si prostovanii de romani ai aduleaza si le aduc osanale.......

11 noiembrie 2012 6:36

vaida francisc atila atentie la neatentie

10 noiembrie 2012 19:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.