Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat, joi, la lansarea programului USL, că România are nevoie de o altfel de reformă decât cea "de formă din discursurile pedeliştilor, sublimă pentru câţiva aplaudaci ai PDL, dar care a lipsit cu desăvârşire în substanţă", potrivit Mediafax.

"Avem nevoie de o altfel de reformă decât reforma de formă din discursurile pedeliştilor sublimă pentru câţiva aplaudaci ai PDL, dar care a lipsit cu desăvârire în substanţă sau s-a redus la câteva amputări bugetare. Prin regândirea rolului statului, prin reducerea impozitării, consolidarea pieţelor vom pune România pe traiectoria unei creşteri economice sănătăoase", a spus Chiţoiu.

El a arătat că pe termen scurt şi mediu sunt câteva măsuri imperative şi anume administrarea eficientă a sistemului de venituri bugetare, alocarea raţională şi transparentă a cheltuielilor, schimbarea comportamentului administraţiilor publice.

Liderul liberal a mai arătat că soluţiile ieşirii din criză trebuie centrate pe stimularea sectorului privat şi crearea de locuri de muncă. Chiţoiu a mai spus că pentru crearea de locuri de muncă trebuie luate măsuri de simplificare a fiscalităţii şi sporirea competitivităţii fiscale a mediului de afaceri prin reducerea impozitării, lărgirea bazei de impozitare, simplificarea sistemului de taxe şi reducerea evaziunii fiscale.

Daniel Chiţoiu care este şi ministrul Economiei a mai spus că susţine scutirea de impozit pe cinci ani a dividendelor investite în gaze, echipamente tehnologice, cercetare, inovare.

El a mai spus că trebuie plătite datoriile statului către firme astfel încât datoriile mai vechi de 50 de zile vor fi plătite sau compensate. Chiţoiu a mai arătat că USL doreşte reducerea TVA la produsele agricole de la 24% la 9%, iar 15% să rămână la dispoziţia producătorilor agricoli.

O altă măsură susţinută de USL este ca în perioada mandatului de patru ani să se reducă CSA pentru angajatori cu cinci puncte procentuale, reducerea birocraţiei, desfiinţarea unor taxe, accelerarea absorbţiei fondurilor europene, adoptarea a unei noi legi a IMM-urilor.

Integral pe România Liberă