Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la lansarea programului de guvernare al USL, că România este compusă din toţi oamenii săi, împreunând"„genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetui", potrivit Mediafax.

"România e compusă din toţi. România împreunează în definitiv genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetui. România ne adună pe toţi şi noi ca politicieni trebuie să lucrăm pentru proiectul unei naţiuni care să-i ducă mereu pe cei mai buni să lucreze şi în numele celor mai slabi. Eu cred că putem să facem mult din toate aceste lucruri", a afirmat Antonescu.

El a arătat că elitele trebuie să fie capabile de sacrificul să lucreze pentru toţi ceilalţi.

"Ştim că oamenii capabili de sacrificiu nu au fost niciodată foarte mulţi, au fost mai puţini. Admit că asta este o idee de dreapta, dar este o idee compatibilă cu stânga, că aceşti oameni capabili, puţini capabili de astea, care se numesc elite, trebuie să lucreze pentru toţi ceilalţi, buni sau răi, puternici sau slabi", a spus copreşedintele USL.

De asemenea, el a arătat că acest sacrificiu presupune şi faptul că membrii USL nu trebuie să se lase descurajaţi când asupra lor se revarsă "calomnii şi nedreptăţi".

"Cred că toată lumea ştie că deja această coaliţie, deşi alcătuită din partide vechi şi foarte vechi, că această coaliţie, deşi alcătuită din oameni, în marea majoritate oameni politici vechi şi foarte vechi, parcă parcă a arătat câteva lucruri noi. A arătat lideri care se apără unii pe alţii şi nu se înfundă prin intrigi unii pe alţii, a arătat formaţiuni politice decise să identifice, să evalueze şi să fructifice resurse ale acestei naţiuni, umane înainte de toate, naturale de oportunitate", a concluzionat Antonescu.

Ponta: A fost foarte bun

Premierul Victor Ponta a apreciat, joi, că discursul lui Crin Antonescu privind "prostituaţii perpetui", rostit la lansarea programului USL, a fost foarte bun, de tip politic, care a completat foarte bine prezentarea sa tehnică, el arătând că secretul USL este faptul că liderii săi se completează.

Întrebat dacă ştie cine sunt "prostituaţii perpetui" despre care vorbea Antonescu pe scenă, Ponta a evitat să răspundă iniţial: "Hai, nu mă puneţi în aceste situaţii..."

Integral pe România Liberă