Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Apărării Naţionale a revocat ordinele de acordare de grade în rezervă Codruţei Kovesi, lui Robert Turcescu şi lui Kelemen Hunor, la solicitarea acestora.

Conform unui comunicat al MApN remis duminică Mediafax, „au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului Apărării Naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor".

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, în iulie anul acesta, că din Ministerul Apărării Naţionale i s-a transmis, că este ba locotenent colonel, ba maior, deşi nu a înaintat niciun fel de documentaţie pentru solicitare de grad, un eventual ordin fiind nul.

Tot atunci, Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, este colonel în Armata Română, printr-un ordin din 2010 al fostului ministru Gabriel Oprea. De altfel, Laura Codruţa Kovesi a subliniat, în iulie, că nu are cunoştinţă de vreun grad militar pe care l-ar fi primit şi nici de vreo avansare militară. Kovesi a cerut MApN să verifice cum a fost avansată la gradul de colonel fără ştiinţa sa şi să remedieze situaţia.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.