Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a spus vineri seară că monarhia despre care vorbea Crin Antonescu este doar o "tactică pentru alegeri" şi că nu ar trece o astfel de opţiune nici de Parlament şi nici de un eventual referendum, potrivit b1.ro.

"Întoarcerea regelui pe agenda publică este, evident, o tactică. A fost inclusă în program cu un caracter electoral. Sunt cam 10, maxim 15% monarhişti şi USL, cu toate armele, cultivă acest electorat. Nu cred că cineva îşi imaginează că printr-o revizuire a Constituţiei se va reinstaura monarhia în România. Nu are susţinere populară. O asemenea Constituţie nu ar trece de referendum. Sunt multe propuneri de astea excentrice", a explicat Lăzăroiu.

Acesta a explicat că românii nu au devenit brusc monarhişti, în ciuda faptului că mass-media mai prezintă programe dedicate regelui şi monarhiei.

"Probabil că va trebui mulţi ani de acum înainte să ai o campanie susţinută. Crin Antonescu, el are o opţiune, dar PSD-ul în intengritatea lui are opţiune republicană. Nici în Parlament nu cred că ar trece o asemenea opţiune, dar mai la referendum. Nu, pur şi simplu se foloseşte electoratul în favoarea lor, că tot vin alegerile", a conchis acesta.

Integral pe România Liberă