Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii DNA au descins , joi dimineaţă, în mai mult locuri din ţară, printre care Bucureşti şi Braşov, unde au luat pe sus mai mulţi şefi de la CFR. Aproximativ 200 de persoane, între care şi directori, din CFR Călători cât şi din Ministerul Transporturilor sunt vizate de ancheta procurorilor.

UPDATE 22:00- Un număr de 27 de angajaţi ai CFR Călători au fost reţinuţi de procurorii braşoveni până în prezent, pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar audierile vor continua cel mai probabil până după miezul nopţii.

UPDATE 18:00- 25 de angajaţi CFR au fost reţinuţi în dosarul şpăgii. Aceştia sunt acuzaţi de luare şi dare de mită.

Printre reţinuţi se află şi unul dintre lideri reţelei. Acesta este revizor central la CFR Călători.

UPDATE 16:00- Numărul învinuiţilor pentru care au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore s-a dublat. 18 angajaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare.

UPDATE 13:00 - Nouă persoane, angajaţi ai Regionalei CFR Călători Braşov - conductori şi şefi de tren - , au fost reţinute în dosarul şpăgii din CFR.


UPDATE 11:11 - 18 angajaţi ai Regionalei CFR Călători Craiova, suspectaţi în dosarul de fapte de corupţie instrumentat de Parchetul Tribunalului Braşov, au fost ridicaţi de anchetatori, joi dimineaţă, de la sediul regionalei şi duşi la audieri la Braşov, informează Mediafax.

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au emis mandate de aducere pentru 21 de angajaţi ai CFR Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, angajaţilor li s-a cerut, miercuri, să se prezinte joi dimineaţa la ora 8.30 la sediul regionalei, fără a li se comunica pentru ce anume. Trei dintre aceştia nu au venit la ora stabilită, doi dintre ei fiind în concediu medical, iar cel de-al treilea, care este din Caracal, a comunicat că i s-a defectat maşina pe drum şi nu a putut ajunge, mai spun sursele citate.

Liderii de sindicat de la regionala CFR Craiova i-au îndemnat pe angajaţii vizaţi de anchetă să nu plece fără avocat, astfel că aceştia au plecat însoţiţi şi de un apărător care îi va asista pe parcursul audierilor.

UPDATE 11:00 - Zece persoane au fost ridicate, joi, de poliţişti, de la sediul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Cluj, urmând să fie duse la audieri la Braşov, un lider sindical spunând că este vorba despre şefi de tren şi controlori pe numele cărora există mandate de aducere.

UPDATE 10:40 - Directorul general al CFR Călători, Ştefan Roşanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Transporturilor, că aproximativ 200 de persoane sunt vizate de ancheta procurorilor DNA referitoare la corupţia de la regionalele CFR Călători.

Roşanu a precizat că cele 10 persoane ridicate de anchetatori, joi dimineaţă, de la Ministerul Transporturilor, pentru a fi duse la audieri, sunt angajate în cadrul companiei CFR Călători, şi nu în cadrul Ministerului.UPDATE 10:21 - Cel puţin zece angajaţi ai Ministerului Transporturilor, între care şi directori, au fost ridicaţi de anchetatori, joi dimineaţă, pentru a fi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov, care instrumentează dosarul de corupţie de la regionalele CFR.

UPDATE 10:00 - Surse judiciare susţin că şpaga din trenuri, CUMULATĂ din majoritatea regionalelor CFR din ţară, ajungea la suma de 100 de mii de euro PE ZI. Traseul şpăgii ar fi ajuns până sus, în Minister.

Potrivit aceloraşi surse, prejudiciul anual ajungea la 40% din tot ceea ce producea compania CFR Călători.

UPDATE 09:50 - Liderul sindical al CFR Braşov, Alexandru Lorincz, le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la regionala CFR Braşov, de unde au fost ridicaţi de anchetatori mai mulţi angajaţi, că acţiunea anchetatorilor reprezintă un abuz, iar în acest mod se doreşte să se demonstreze că au găsit "marii corupţi", respectiv controlorii de tren.

UPDATE 09:35 - Aproximativ 70 de angajaţi ai regionalei CFR Braşov vor fi audiaţi în dosarul vizând fapte de corupţie, a declarat purtătorul de cuvânt al parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, precizând că în acest dosar sunt vizate mai multe infracţiuni de corupţie, informează Mediafax.

"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infracţiuni legate de fapte de corupţie", a spus Alina Popescu, precizând că anchetatorii au mers la sediul CFR Braşov nu pentru percheziţii, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.

Surse judiciare afirmă că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Braşov şi ar fi fost extinsă apoi la toate regionalele CFR, fiind vizaţi zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călătorii care circulau fără bilet. Directorii de regionale şi angajaţii CFR din Craiova, Bucureşti, Braşov şi Cluj sunt vizaţi de ancheta procurorilor DNA.

Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, luare şi dare de mită. Este vorba de cei care lucrau pe trenuri de navetişti. Anchetatorii au descoperit că banii de la blatişti ajungeau la directorii de regionale.

Potrivit unor surse judiciare, acţiunea procurorilor durează de peste un an de zile, cu interceptări şi oameni sub acoperire.

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat pentru Mediafax că este vorba despre o anchetă a procurorilor şi poliţiştilor privind activitatea din zona şefilor şi controlorilor de tren.

El a precizat că această anchetă este făcută pentru a se stabili în ce măsură sau cum sunt posibile călătoriile fără bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea în ce măsură informaţiile legate de mersul fără bilet se adeveresc", a mai spus Roşeanu, precizând că anchetatorii audiază mai mulţi angajaţi CFR.


Comentarii

ugg boots Hello, just wanted to tell you, I liked this blog post. It was inspiring. Keep on posting! [url=http://www.superbuggbootswebsite.co.uk]ugg boots[/url] ugg boots

26 octombrie 2012 12:18

Zamucles Mariana@. Nu e adevarat, Miron Mitrea, care era seful direct al lui Nicolaiciuc a declarat, si nu am nici un motiv sa nu il cred, ca nici nu i-a trecut prin cap ca un subordonat al sau ar pune macar un banut in propriul buzunar. Fara sa il imparta cu el, bineinteles. Asta n-a mai zis-o.

26 octombrie 2012 9:00

je asteptam regina ...

26 octombrie 2012 8:47

Mariana Acest sistem piramidal a functionat si pe vremea lui Necolaiciuc si intre timp s-a perfectionat. Sunt multe institutii care aplica metoda piramidala a spagii :ARR, Registrul Auto Roman, ISCIR, METROLOGIA, Controlul produselor alimentare, ANAF si multe altele. Acest fenomen ar trebui sa preocupe in md special autoritatile si sefii acestora sa raspunda pentru ca fenomenul are loc sub ei i au obligatia organizarii controlului intern in institutii.Si in Universitati de stat si private fenomenul este larg raspandit.

26 octombrie 2012 8:23

Dann Retraiesc "clipele fericite" de acum doi ani cu vamesi!! Rezultatul : ceva miliarde cheltuite cu aducerea la Bucuresti a "inculpatilor" si tacere....

26 octombrie 2012 6:01

ugg boots Hello, just wanted to mention, I liked this blog post. It was practical. Keep on posting! [url=http://www.uggbootsheaven.co.uk]ugg boots[/url] ugg boots

26 octombrie 2012 5:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.