Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorul general al României cere CSM să analizeze afirmaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu făcute în faţa instanţei, care ar reprezenta manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual privind dreptul la apărare, libertatea de expresie şi limitele acesteia.

Sorin Ovidiu Vântu i-a jignit în faţa judecătorilor pe procurorii Parchetului General care instrumentează dosarul falimentării societăţii Petromservice.
„Ofiţerii acoperiţi de la Parchet, disută cu colegii lor de la Tribunal şi-mi dau mandat în cinci minute. La Curtea de Apel ofiţerii acoperiţi sunt din doi în doi, din trei în trei. Dacă mă duc al arest ştiu de ce şi voi lua justiţia în propriile mâini”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

"Afirmaţii denigratoare"

"Vă solicităm să analizaţi situaţia constată în legătură cu apariţia în mass-media a unor afirmaţii denigratoare şi care aduc grave încălcări ale dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei întregului sistem judiciar", se arată în sesizarea transmisă de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horaţius Dumbravă

Procurorul general arată că mass-media - agenţiile de presă, presa on-line, inclusiv posturile de televizune - au prezentat sub titlu "susţinerile inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu …" declaraţiile acestuia din faţa instanţei care, luni a judecat recursul împotriva arestării preventive, în dosarul având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în dauna Petromservice SA) şi spălare a banilor.

"Reprezintă manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual"


"Având în vedere conţinutul afirmaţiilor făcute în contextul menţionat facem următoarele precizări: Limbajul folosit … «dacă nu voi eliberat în această seară voi lua justiţia în proprile mâini…procurori rău intenţionaţi sau idioţi…» reprezintă manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual privind exercitarea dreptului la apărare, dar şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia", subliniază şeful Ministerului Public.
Integral pe AdevărulComentarii

Relu Asta e.....procurorul general al unei țări care se consideră ...EUROPEANĂ ? Vai in ce situație a fost adusă România.

15 noiembrie 2011 20:25

fraierosu Pe cat de inalta esti,pe atit de proasta esti cucoana.Vorbele la control de catre CSM.Hotia nene,hotia din Romania,restu este un circ ieftin pentru fraierii care inca mai platesc statului asta acum mafiot,taxe si impozite.

15 noiembrie 2011 19:26

jica Mai baschetbalisto,cum adica sa analizeze vorbele?Tu esti proasta asa de rau?Ce rahat ai tu cu vorbele?Mai bine uita-te la ala de te-o numit ce ACTIUNI face si ca distruge tara asta.Daca pe tine te intereseaza vorbele unui inculpat,inseamna ca nu ai ce cauta in magistratura,dara-mi-te sefu parchettoiului general.Tu IN CE FILM JOCI?

15 noiembrie 2011 19:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.