Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nava finlandeză Estelle, la bordul căreia se află militanţi propalestinieni care încearcă să forţeze blocada impusă Fâşiei Gaza, a fost "atacată" sâmbătă dimineaţa de către marina israeliană, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizatorilor, relatează AFP.

Nava "Estelle este atacată în acest moment. Tocmai am primit un mesaj (de la pasagerii navei) pe telefon", a declarat Victoria Strand, purtătoarea de cuvânt a mişcării "Ship to Gaza Sweden" (Un vapor pentru Gaza - Suedia), cu sediul la Stockholm.

"Ei (pasagerii) ne-au spus anterior că erau urmăriţi de nave militare (israeliene)", a precizat Strand.

Contactată de către AFP, o sursă militară israeliană a declarat că "marina a luat contact cu nava cu scopul de a-i comunica ordinul de a se întoarce din drum", fără să confirme că nava a fost abordată sau imobilizată.

Nava a pornit la 6 octombrie de la Napoli (Italia) şi a fost alimentată cu carburant marţi, în apele internaţionale, în largul Cretei.

Ea transportă cinci deputaţi europeni, şi anume Ricardo Sixto Iglesias (Spania), Sven Britton (Suedia), Aksel Hagen (Norvegia), Vangelis Diamandopoulos şi Dimitris Kodelas (Grecia), dar şi un fost deputat canadian, Jim Manly.

Nava Estelle, provenind din Suedia, a sosit la 4 octombrie la Napoli, după un tur în Europa, în cadrul căruia a fost în Finlanda, Franţa şi Spania.

Estelle, o goeletă cu trei catarge construită în 1922, are la bord în pricipal occidentali, dar şi doi israelieni, potrivit organizatorilor. Ea intenţionează să debarce mobilier şcolar şi medical, dar şi materiale de construcţie.

O blocadă terestră, aeriană şi maritimă împotriva Fâşiei Gaza a fost impusă de către Israel acestui teritoriu palestinian în iunie 2006, în urma capturării unui militar israelian. Blocada a fost consolidată după ce mişcarea Hamas a preluat puterea în aceste teritorii.


Comentarii

aziu nava respectiva nu avea nici un echipament medical sau mobila scolara si nici materiale de constructie nava a fost parolata si remorcata la portul asdod pentru control de securitate din alta perspectiva fasia gaza nu are nevoie de vreo un ajutor umanitar deoarece prosperita mult mai bine decat prosperita europa au de toate si din belsug si cu preturi de invideat sasa ca nava respectiva a venit numai pentru provocatie politica

21 octombrie 2012 13:49

Adrian Mai oameni buni, data viitoare cand mai dati poze cu nave faceti un mic efort si dati cu nava respectiva, Spuneti ca este o goeleta si voi aratati un cargou? Daca dadeati un search pe Google aveati imediat poze cu nava respectiva. Dati va rog dovada de profesionalism si de putin respect fata de cei care va acceseaza site-ul.

21 octombrie 2012 13:03

aziu mai tutzagata nu cunosti islamil si legile coranului se vede arabi tin tot deauna au vrut femeile crestinilor si a evreilor si toate celelalte relige dar daca un strain ar pune ochi pe vreo musulmana sau dus si ochi lui si capul fetei musulmane ca frati si tatal o vor lichida pentru onoarea familie

21 octombrie 2012 1:25

aziu mai tutzagata nu cunosti islamil si legile coranului se vede arabi tin tot deauna au vrut femeile crestinilor si a evreilor si toate celelalte relige dar daca un strain ar pune ochi pe vreo musulmana sau dus si ochi lui si capul fetei musulmane ca frati si tatal o vor lichida pentru onoarea familie

21 octombrie 2012 1:25

Tutzagate Trebuie ajutati si eliberati palestinieni si la randul lor sa-s iregaseasca libertateatea iar poporul isrelelian sa doarma linistit.Doar a luat premiu Nobel la pace UE nu a luat ca ne-a fentatla referendum.Pai si eu sustin pacea ca's din Ue.Fie ca palestinieni sa faca dragoste cu evreicele si evrei cu palestiniencele asa sa ne ajute Dumnezeu!

20 octombrie 2012 13:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.