Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O navă rusească de transport, Căpitanul Kuzneţov, care avea 11 marinari la bord, a fost dată dispărută, marţi, în Marea Albă, un intrând al Mării Barents, potrivit AFP. Anunţul a fost făcut de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, care a precizat că a primit un semnal de alarmă.

"La bordul navei, erau 11 membri ai echipajului. Cargoul se îndrepta spre Arhanghelsk (Marele Nord rusesc) pentru reparaţii", a afirmat departamentul local al ministerului, adăugând că dispozitivele cu care era echipată nava au emis un semnal de alarmă.

Ultimul contact radio cu nava a avut loc marţi, în jurul orei 02.00 (24.00 ora României), în timp ce aceasta intra în Marea Albă, venind din Marea Barents.

Oficialii au trimis un avion şi un elicopter specializat în salvări pe mare, pentru a localiza nava.

În marea Albă, vremea este nevaforabilă, sunt ninsori şi rafale puternice de vânt, valuri de trei metri înălţime şi temperaturi de minus 3 grade Cesius.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.