Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ungariei, Viktor Orban i-a atacat dur pe socialişti, la congresul PPE de la Bucureşti, şi a atras atenţia, în acelaşi timp, că salvarea Europei va veni de la politicieni, şi nu de la tehnocraţi. El a subliniat că Uniunea Sovietică ar fi existat şi azi dacă ar fi fost după socialişti, scrie NewsIn, potrivit Realitatea.net.


Orban, a declarat, joi, la Congresul PPE de la Palatul Parlamentului că succesul din ce în ce mai mare de care se bucură în această perioadă socialiştii europeni se datorează apelului acestora la partea spirituală, lucru pe care popularii europeni trebuie să îl facă şi ei.

"Succesul concurenţilor noştri vine şi din partea spirituală. Nu e suficient să ne gândim la partea materială, trebuie să ţinem cont şi de sprijinul spiritual, de necesitatea bunului-simţ, nu trebuie să uitam această latură spirituală, în calitate de creştin-democraţi", a declarat Orban.

Pe de altă parte, premierul Ungariei a declarat că dacă ar fi fost după socialişti, nu ar fi existat reunirea Germaniei. "Trebuie să nu uităm că oponenţii noştri, socialiştii, nu au reuşit niciodată să facă faţă schimbărilor istorice. Dacă ar fi fost după ei, Uniunea Sovietică ar fi existat şi astăzi şi Germania ar fi în continuare separată în două şi nu ar exista o Europă unită", a declarat Orban, în aplauzele delegaţilor. "Trebuie să spunem foarte clar că numai PPE a reuşit să depăşească provocările istorice şi asta va face şi azi, numai PPE", a adăugat acesta.

Politicieni, nu tehnocraţi

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat joi, la congresul PPE din Bucureşti, că gestionarea crizei economice are nevoie de unele măsuri neortodoxe şi de aceea tehnocraţii nu pot reconstrui statele europene.

"Prima concluzie este că actuala criză nu poate fi instrumentată cu aceleaşi instrumente şi politici care au dus la declanşarea ei, avem nevoie de curajul de a căuta şi a implementa soluţii care nu se dovedesc întotdeauna foarte ortodoxe. Avem nevoie de mai mult decât nişte reforme structurale, avem nevoie de o adevărată reconstrucţie a societăţilor noastre. Sarcina noastra este destul de dificilă, trebuie să îmbunătăţim competitivitatea, să scădem datoriile suverane şi să menţinem stabilitatea socială în acelasi timp. Ca urmare, criza nu poate fi gestionată de soluţiile oferite de un management tehnocratic, avem nevoie de un management politc, de o conducere politică (...) Dragi prieteni, nu trebuie să fim elitişti, birocraţi, nu trebuie să fim tehnocraţi, ci trebuie să fim un adevărat partid popular, trebuie să ne reînnoim sistemele democratice şi să aducem un răspuns acestor oameni disperaţi", a declarat Orban.

Premierul maghiar a adăugat că este nevoie de o Europă mai puternică, dar cu păstrarea puterilor naţionale. "Avem nevoie de o Europă puternică, dar este evident că ţările au nevoie de politici diferite. O Europă mai puternică, da, dar fiecare ţară ar trebui să aibă posibilitatea să îşi decidă propriul mix de politici, sigur, asta într-un spirit de solidaritate şi de sprijin", a punctat acesta.

Integral pe România Liberă