Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Israelul este vizat, din ce în ce mai frecvent, de atacuri cibernetice, afirmă premierul Benjamin Netanyahu, citat de ediţia online a ziarului Haaretz.

"Asistăm la o escaladare a tentativelor de comitere de atacuri cibernetice împotriva infrastructurii informatice israeliene. Există încercări zilnice de pătrundere în sistemele noastre", a spus Netanyahu după şedinţa de guvern de duminică.

"Comandamentul Cibernetic Naţional este foarte activ şi reuşeşte să blocheze aceste eforturi printr-un program special de combatere a terorismului cibernetic", precizează Netanyahu.

Publicaţia The Wall Street Journal a relatat sâmbătă că hackeri susţinuţi de regimul iranian sunt responsabili de o serie de atacuri care au vizat sisteme informatice americane, în ultimele luni. Conform WSJ, regimul islamist de la Teheran, principalul inamic al Israelului, a pregătit aproximativ 100 de hackeri pentru comiterea de atacuri cibernetice împotriva statului evreu şi Occidentului.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.