Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru a avea banii de pensii şi salarii pentru luna decembrie şi jumătate din luna noiembrie, Guvernul  Ponta se vede nevoit să aloce fonduri din banii obţinuţi din alte surse. Pentru că un nou împrumut extern ar da peste cap toate angajamentele internaţionale pe care România şi le-a asumat în faţa creditorilor săi internaţionali, Guvernul Ponta a decis să aloce banii pe care i-a obţinut prin vânzarea unei resurse naţionale: licenţele 4G.

La şase săptămâni de la ultima rectificare bugetară, remarcă ziarul CURENTUL, Victor Ponta anunţă că nu mai sunt bani în visteria statului, începând cu 15 noiembrie, iar statul are nevoie de încă 3,5 miliarde lei. Ultima rectificară bugatară, aminteşte COTIDIANUL,  a fost efectuată de Guvern în 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei fiind daţi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

Prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului, afirmă premierul Ponta, citat de CURIERUL NAŢIONAL.
„Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, dar realocându-i din alte părţi", a declarat Ponta, citat de ANTENA3. Acesta a acuzat fostul Guvern că a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

Ministerul Finanţelor va acoperi o parte dintre aceste solicitări, în principal pentru agricultură prin subvenţii şi ajutoare, prin realocări de fonduri, încasări suplimentare şi sumele obţinute din vânzarea licenţelor 4G. Ponta, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a asigurat însă că există fonduri pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, rambursarea către pensionari a unei cote din contribuţiile de asigurări de sănătate percepute nelegal şi alocaţiile pentru mame.

Pe de altă parte, remarcă NAŢIONAL, în condiţiile în care este de aşteptat ca problemele de fond ale economiei să persiste şi în 2013, când se înregistrează şi un vârf de plată în contul datoriei publice, devine tot mai neclar din ce surse va putea fi asigurată reîntregirea pensiilor şi salariilor din sistemul bugetar.

Constatînd că majoritatea promisiunilor din primăvară au fost uitate sau amânate, CAPITAL sintetizează Guvernarea Ponta ca perioada de „150 de zile de nereuşite“. Cu o ţintă a veniturilor din privatizări de 1 miliarde euro dar cu încasări în final de numai 34 milioane (pachetul Transelectrica), cu eşecuri în privinţa absorbţiei fondurilor europene (7 programe au fost suspendate), cu o agricultură afectată de secetă, nu e de mirare, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, că bugetul a ajuns la fundul sacului mai devreme.


Comentarii

emil Esti pur si simplu uluitor modul in care gandesc (???) oamenii nemultumiti de traiul pe care-l duc. Dureros este ca nu inteleg nimic din suferintele prin care trecem. Dar ma linistesc repede constatand ca altii au avut aceleasi probleme pe care si le-au explicat. Petre Tutea de exemplu: “Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti. De asta numai eu am fost in stare…” “Popolul” simte nevoia sa iubeasca politicianul care il minte mai frumos. In aceste conditii devine irational sa cerem ca politicienii sa fie in slujba noastra. Sperantele ieri erau legate de aiureala lui ”sa traiti bine” acum de minciunile pe banda marca USL, pigmentate cu cei doi conducatori ai lor de doi bani. Iar la chestiune: odata ce ai semnat o rectificare de buget prin care ai realocat fonduri iti asumi acel buget. Este insa prea dificil ca Ponta sa inteleaga

16 octombrie 2012 11:07

usl a dat... un guvern de prosti,neispraviti,amatori!

16 octombrie 2012 8:12

cornel Deci-zice Ponta-NU AU FOST PREVAZUTI BANI IN BUGET pentru ultimele 45 de zile Intrebare:CINE A VOTAT BUGETUL nu actualul parlament incompetent ?????????

15 octombrie 2012 17:57

sarpente Pe escrocul de Liviu Luca il mai tineti mult in libertate?Ori n-a furat statul?

15 octombrie 2012 17:40

Dracula NU ! Se vinde pentru 1,5 milioane de pensii de 100$ la niste unii care au primit inapoi paminturile si nu le muncesc sau care isi ridica ajutoarele venind cu mercedesu'; Se vinde pentru indemnizatii de cresterea copilului acordate timp de 2 ani, desi in comunism era concediu platit de 3 luni cumulat pre si post-natal: Se vinde pentru neimpozitarea alora caare au facut bale verzi la gura cerindu-si PAMINTUL si acum il tin nelucrat; Se vinde pentru ca mai nimic in tara asta nu se vinde cu bon fiscal sau factura; Se vinde ca toti hotii isi tin banii furati timp de 23 de ani, afara, fiindca aici le pute; Mai vreti sa enumar ???? ROMANIA ACTUALA E STAT COMUNIST, DEPASIND DE DEPARTE STATUL SOCIALIST AL LUI CEAUSESCU !!!!

15 octombrie 2012 17:05

Ana Nu sunt bani pentru pensionarii care au muncit pentru pensii, dar sunt bani pentru pensii speciale sau recalculate in mod privilegiat !

15 octombrie 2012 15:28

vova Am votat la referendum pentru disparitia lui Ba$$esco pt.ca gasca lui nu a respectat dreptul de proprietate al cetatenilor, pedeleprele fiind grabite sa fure tot si au uitat de cetatenii carora le-au fost furate bunurile de comunisti. Presedintele CEDO a venit in romania si a dat termen 18 luni pt.noi legi ale restituirii proprietatilor [martie 2011] si nu au facut nimic !!!!

15 octombrie 2012 15:18

hihihi Bula xeroxatu' nu e in stare sa gestioneze o economie lasata pe crestere, cu dezastrul in care o lasase guvernarea pnl-psd si criza rezolvate. Nu e chiar nimeni in psd in stare sa-i faca copy/paste un program de guveranre? Toti sunt plagiatori, dar si incompetenti?

15 octombrie 2012 13:53

msgfss DT2EeA fypakuvlemch, [url=http://cjxmevdkrlov.com/]cjxmevdkrlov[/url], [link=http://ewiimwaaqqtl.com/]ewiimwaaqqtl[/link], http://lbmxafeqcrbq.com/

15 octombrie 2012 12:51

TUNETUL NEGRU USL ,A PROVOCAT REFERENDUMUL SI TOT EI AU FURAT !!!OARE ,POPORUL AR FI VRUT CADEREA LUI BASESCU PARTICIPAU PESTE 75% LA VOT !!!!HOTILOR VA ESTE FRICA DE DOSARELE PENALE ACUM !!!!

15 octombrie 2012 12:04

TUNETUL NEGRU PONTA NE VINDE PT PENSIILE NESIMTITE ALE SECURISTILOR SI COMUNISTILOR 1!!! GENERALII CARE AU MINCAT SI BAUT IN TIMPUL STAGIUNII MILITARE VOR PENSIILE NESIMTITE !!! ASTA INSEAMNA USL !! VOTATII SA AIBA SI JUSTITIA !!!

15 octombrie 2012 12:00

blaj ina @curiosu' Daca atata ai inteles tu despre sitauatia ec-fin a tarii si nu stii ce s-a intamplat in 2008 si 2009, cand pdl + psd au preluat guvernarea pe minus 3.2 miliarde euro arierate si o crestere de salarii si pensii de 32% fata de anul 2008, atunci afli acum. Si spune-le si celorlalti, tamponati de haznaua3 cu duhoarea revarsata pe micul ecran, ca datoria oricarei guvernari este de a rezolva problemele tarii pe care au dorit si au reusit s-o conduca ; uneori chiar la marginea legii.

15 octombrie 2012 11:59

usl situatia actuala este politica dusa de nenorocitii de alesi ai popoului.promit pensii mari,salarii nemaivazute, miere,lapte. si prostii si oligofrenii se grabesc la cabinele de vot sa i voteze. si nesimtitii si analfabetii de politicieni se pun in fruntea afacerilor de stat si praduiesc tot. si la urmatoarele alegeri tot asa. votati hotia si vandalismul oligofrenilor.

15 octombrie 2012 11:30

CARIN E MARE SI PLINA GRADINA LUI DUMNEZEU CU PROSTII USL

15 octombrie 2012 10:27

gica catre latraii usl voi si cocina usl stiti numai pla-pla pla pla in rest s------

15 octombrie 2012 10:24

Tuca Vezi dle copist de ce nu poti sa te ocupi de tzara (e.g. ecomomie, locuri de munca, bani europeni), pentru ca ti-ai ales ca tinta o tinta personala, prin filme asta se trateaza la psihiatru... basescu nu e mare, voi il faceti mare cand vedeti in el un hop de netrecut (dar sigur ca ati si cazut in toate capacanele pe care vi le-a pus, dar si in altele pe care vi le-ati pregatit singur)....

15 octombrie 2012 10:24

andreea vass-cons. ec. al lui Boc Nemernici basisti !! cine ne-a adus in situatia asta , nu scoteti un cuvant despre cele 19 mld. de euro imprumutate si papate de BAS , BOC , MRU , unde sunt bani HOTILOR ??

15 octombrie 2012 9:50

curiosu' Situatia actuala este 'opera' lui boc si alui basescu. De ce credeti ca, mai 'marii' europeni au sarit in al ajuta pe diliul national? Este simplu. Acesta avea si are sarcina sa aduca poporul roman pe 'butuci'. Acesta a primit misiunea de a face din romania o piata de desfacere, un poligon de experimentari.

15 octombrie 2012 9:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.