Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În cazul în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, Uniunea va iniţia moţiune de cenzură, a declarat copreşedintele USL Crin Antonescu.

"Dacă vom avea la pachet o asemenea angajare de răspundere, vom iniţia moţiune de cenzură", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

"Suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari. (...) Nu suntem de acord cu comasarea alegerilor. Dacă Guvernul va recurge la angajarea răspunderii la pachet, am decis să iniţiem o moţiune de cenzură", a precizat Antonescu.

El a subliniat că reducerea numărului de parlamentari se poate rezolva în baza proiectului de lege iniţiat de USL şi care poate fi votat printr-o procedură legislativă normală.

"În ce priveşte reducerea numărului de parlamentari, am iniţiat un proiect de lege, suntem de acord cu reducerea semnificativă a numărului de parlamentari, nu o reducere de faţadă, dar care să respecte principiul constituţional al proporţionalităţii, în sensul în care reprezentanţii în Parlament să aibă în spate un număr aproximativ egal de alegători", a afirmat copreşedintele USL.

El a arătat că varianta vehiculată în acest moment, cu doi senatori pe judeţ, este una neconstituţională.

Integral pe Jurnalul Național