Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul cubanez Fidel Castro a afirmat că recentul raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică /AIEA/ privind Iranul 'aduce lumea în pragul unui război nuclear', pe care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Israelul îl pregătesc împotriva acestei ţări, menţionează un articol publicat duminică în presa din Cuba, preluat de AFP şi EFE.

'Este curios faptul că' AIEA 'şi-a publicat raportul politic, interesat şi sectar, care aduce lumea în pragul războiului cu arme nucleare', doar după ce NATO şi-a încheiat operaţiunile în Libia, la sfârşitul lunii octombrie, scrie Fidel Castro în articolul intitulat 'Cinism ucigaş', informează Agerpres.Fostul preşedinte cubanez în vârstă de 85 de ani opinează în acelaşi articol că o agenţie a ONU, 'care ar trebui să fie în serviciul păcii mondiale', susţine 'războiul atomic, orchestrat minuţios împotriva Iranului de imperiul yankeu, în alianţă cu Marea Britanie şi Israelul'.

În raportul dat miercuri publicităţii, AIEA evoca o posibilă 'dimensiune militară' a programului nuclear al Iranului. Teheranul a respins documentul, acuzând agenţia internaţională pentru denuclearizare că este o marionetă a SUA şi a Israelului, care încearcă să-l izoleze pe plan internaţional.
Integral pe GândulComentarii

Ricardo "Batranul comunist" se dovedeste a fi mai democrat si mai "pasnic" decat "campionii democratiei": USA, Anglia, Franta, Germania, Olanda, Israelul si alti sateliti ai "marelui licurici", cum il alinta Basescu pe Unchiul Sam.

14 noiembrie 2011 14:01

Silvia Cateii nu sunt egali cu dulaii: au bomba atomica USA, Rusia, China, Franta, Anglia, R. Sud-Africana, Israelul, Pakistanul, India si chiar Coreea de Nord, insa o tara independenta nu poate avea program atomic pasnic (nedemonstrat militar). Asta este democratia americana si globalizarea

14 noiembrie 2011 13:56

gherghina Sa ne amintim ca tarile "campioane ale democratiei" (USA) au bombardat Serbia, tara pasnica, neaflata in stare de razboi cu USA, cu mici bombe "atomice curate".

14 noiembrie 2011 13:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.