Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Previziunile specialiştilor care studiază evoluţia climei nu sună deloc bine. Urmează secetă şi valuri de căldură în Europa, uragane devastatoare în SUA sau inundaţii în Asia. Temperatura medie pe Glob creşte chiar şi cu cinci grade, până la sfârşitul secolului. Iar asta vine la pachet cu fenomene meteorologice extreme.

Climatologii din toată lumea s-au pus de acord: încălzirea globală există. Şi sunt indicii că, până în anul 2100, temperatura medie pe Glob va creşte cu patru sau cinci grade celsius.

Această creştere vine împreună cu modificarea statisticii fenomenelor extreme. Adică inundaţii, caniculă, dar şi furtuni sau uragane devastatoare. Sunt concluziile celui mai recent raport referitor la evoluţia climatică. În Europa, valurile de căldură care au făcut victime în anii trecuţi ar putea deveni obişnuinţă.

Cele mai afectate de încălzirea globală vor fi însă zonele care sunt deja vulnerabile: nordul Africii dar şi sudul şi sud-estul Asiei. În Africa, unde malnutriţia este deja o problemă, climatologii prevăd o accentuare a secetei. Iar asiaticii vor avea parte de furtuni tot mai violente, care vor cauza inundaţii.

Schimbarea climatică va afecta şi continentul american, unde uraganele vor creşte în intensitate, iar distrugerile ar putea fi tot mai mari. Climatologii spun că, pentru a contracara aceste fenomene, trebuie în primul rând reduse emisiile de carbon, direct responsabile pentru încălzirea globală.

La finalul lunii, specialiştii din toată lumea se vor întâlni în Africa de Sud, la conferinţa anuală ONU şi vor căuta soluţii pentru a reduce impactul acestor schimbări climatice.


Comentarii

Paul Recomand cu caldura articolul: "The Delinquent Teenager who was mistaken for the world’s top climate expert", usor de gasit cu google.

16 noiembrie 2011 18:18

Gheorghe degeaba esti in America mai prostule, ai ra mas tot incult. Seceta va amplifica prostia ta iar uraganele o vor permanentiza.

15 noiembrie 2011 6:04

cris usa da de cand sunteti asa de preoc de vremea din amerik.,cacanari ce sunteti,dar cum a fi la voi cu o tara plina de tigani cocalari hoti si inculti ha?e vraiste la voi jegurilor,aici au fost intot uragane dar totul e super.fata de voi niste martoage basinoase

14 noiembrie 2011 17:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.