Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Climatologii din toată lumea s-au pus de acord: încălzirea globală există şi va afecta serios omenirea. Ultimele cercetări la nivel planetar arată că, până în anul 2100, temperatura medie pe Terra va creşte cu cinci grade Celsius. Aceasta cu toate că în ultimii 50 de ani s-a înregistrat o creştere de doar 1 grad Celsius.

Măsurarea impactului pe care îl poate avea încălzirea climei asupra intensităţii şi frecvenţei fenomenelor climatice extreme a fost scopul unui raport, cel mai complet de până acum, al Grupului de experţi interguvernamental pentru evoluţia climatului. Acesta, citat de MEDIAFAX, arată că episoadele de vreme extremă - valuri de căldură din ce în ce mai intense în Europa, secetă periodică în Africa, inundaţii din ce în ce mai devastoare pe insule - vor fi mult mai frecvente din cauza încălzirii climatice. Europa de vest pare să fie zonă de risc pentru valurile de căldură, mai ales pe ţărmurile Mediteranei.

Vara lui 2003, când temperaturile caniculare au provocat moartea a aproximativ 70.000 de persoane pe tot continentul, după cum aminteşte JURNALUL NAŢIONAL, ar putea astfel să fie o vară obişnuită la jumătatea secolului XXI. Statele Unite şi Caraibe, susţine CURENTUL, ar urma să se confrunte cu uragane cu potenţial mai devastator decât în prezent din cauza rafalelor puternice de vânt şi ploilor mai intense, arată raportul. În micile state insulare, principala ameninţare o reprezintă creşterea nivelului mării, sursa eroziunii zonelor de coastă, poluarea apei, pierderea terenurilor agricole şi, în caz de furtună, creşterea riscului de inundaţii.

Potrivit celor mai pesimiste scenarii, unele regiuni ar putea deveni practic de nelocuit. În plus, aminteşte raportul, citat de ZIUA VECHE, vulnerabilitatea zonelor populate depinde mai degrabă de gradul de pregătire şi de capacitatea de a acţiona, decât de evenimentele naturale extreme în sine. Pe de altă parte GÂNDUL afirmă că cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California (SUA) susţin că temperatura medie a Pământului a crescut, din 1950, cu un grad Celsius. Experţii au consultat 15 surse şi nu mai puţin de 1,6 miliarde de prognoze meteo, unele vechi de peste 200 de ani.


Comentarii

Eneas E o mare vrajeala cu încălzirea globală,exact ca in cazul teoriei lui Darwin! Termometrele Oficiale ale SUA arata o scadere a temperaturilor medii ,dar noi mergem cu Gore inainte ,la taxarea prafului in ochi numit emisia de carbon !inainte se luau bani din comertul cu indulgente, acum emisii de carbon! cat de proasta e omenirea asta si cum cade in orice plasa intinsa de cei care nu urmaresc decat banul nemuncit!

15 noiembrie 2011 8:21

cozeco Vezi Google....südatlantische anomalie....asta e adevarul!!!!!!

14 noiembrie 2011 19:45

Eu Da, sa vezi ca vin si cu solutia - TAXAREA masiva a energiei. De parca daca Carbon Stock Exchange a lui Gore si Obama daca sug cateva mii de miliarde pe an, sa vezi ce ajuta problemele! Ce sa zic, pana una-alta sa nu o punem de-o glaciatiune, ar fi interesant! Dar chiar si asa , tot noi am fi de vina, indiferent ce se intampla trebuie sa fim taxati haha

14 noiembrie 2011 16:43

rxctps Asta-i tare,deci "Climatologii din Toata lumea..."Chiar TOTI?Chiar din TOATA lumea?Adevarul este ca iecologistii lu'Peste Oceanic Prajit se dau de ceasul mortii sa scoata bani de la fraieri.Iar fraierii pun botul.Poate ca exista o incalzire,poate nu,totul este insa departe de posibilitatea omului de a influenta clima.Asta tine in filmele SF proaste.

14 noiembrie 2011 13:28

Epson "Climatologii din toată lumea" NU "s-au pus de acord" cu absolut nimic: oamenii de stiintă cercetează, numai tâlharii (anumiti politicieni, gangsterii si lobby-urile) "se pun de acord". În schimb, e evident cä agentiile de PR ale ECO-mafiei si trusturile de asigurări "s-au pus de acord", ele având scopuri comune clare: mai multi gologani storsi prin guverne dela noi, precum si crearea unei solidarizări globale a tuturor imbecilior de pe mapamond într-o (primă) problemă inexistentă, după macanisme îndelung exersate. În acest sens, ele (agentiile de PR ale ECo-mafiei si trusturile de asigurări poreclite "WWF" si ornate cu ursuleti polari, panda si cu ghetari în derivă) finantează, printre altele, avalansa de articole precum cel de fată.

14 noiembrie 2011 10:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.