Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Bruxelles împreună cu preşedintele Parlamentului European-PE, că este onorat de întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz.

Ponta a declarat că a discutat cu preşedintele PE, Martin Schultz, despre evenimentele recente din România, dar şi despre relaţiile dintre România şi Uniunea Europeană.

Premierul a subliniat că Guvernul său ”este gata să-şi îmbunătăţească relaţiile cu instituţiile europene. România are nevoie de UE, dar şi UE de România”.

Pe de altă parte, preşedintele PE, întrebat de jurnalişti despre raportul MCV(Mecanismul de Cooperare şi Verificare-) că ”aşteptăm să fie prezentat şi apoi vom discuta pe marginea lui şi sper să fie productiv, (..) noi nu putem să influenţăm raportul în nicio direcţie”.

Prim-ministrul Victor Ponta se află la Bruxelles, unde participă la congresul socialiştior.

Socialiştii europeni îşi vor alege în cadrul congresului o nouă conducere.

Iniţial reuniunea ar fi trebuit să aibă loc la Bucureşti, însă premierul a solicitat mutarea ei la Bruxelles, ca urmare a problemelor interne ale României.

Integral pe România Liberă