Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Leonard Orban, fost ministru chiar în Guvernul PDL, a fost umilit "din prostie" din cauza unui ordin politic transmis europarlamentarilor democrat-liberali, care au venit special în locul unor parlamentari PPE şi i-au convins şi pe alţii să voteze împotriva acestuia, afirmă premierul Ponta, potrivit Mediafax.

"Aşa măgărie nu am văzut în acest an", a spus Ponta la RTV, arătând că regula este ca europarlamentarii dintr-o ţară să îl susţină pe candidatul acelei ţări la un post în cadrul Uniunii Europene.

El a precizat de asemenea că europarlamentarii PSD l-au susţinut prin vot pe Dacian Cioloş, propus de Guvernul PDL pentru postul de comisar european.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre candidatura lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, după ce acesta a primit aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a Parlamentului European.

Întrebat de ce s-a ajuns la votul negativ pentru Orban, Diaconescu a spus că de regulă pentru o astfel de candidatură se fac toate demersurile pentru a obţine asigurările necesare că nu se va ajunge la o respingere.

"Nu ştiu neapărat care au fost momentele. Repet, de regulă, în momentul în care se promovează o candidatură de acest gen, să spunem că gradul de risc de a nu fi acceptat este redus la minimum. Deci tocmai aici este ideea de a face demersurile şi a avea asigurările necesare tocmai pentru a nu trece printr-o situaţie relativ excepţională. De regulă, după cum bine ştiţi, ce se cunoaşte a fi candidat, până la urmă devine şi cel nominalizat. Probabil că au avut în vedere în special considerentele de natură personală", a afirmat Diaconescu.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat, joi dimineaţă, la RFI, că susţinerea lui Leonard Orban pentru postul de la Curtea Europeană de Audit trebuia negociată în PE, el arătând că atitudinea "ciudoasă" nu ajută la nimic.

"Nu poţi într-o zi în Parlamentul European să insulţi un comisar european, după care a doua zi să te îndrepţi către susţinerea unei candidaturi într-un post destul de relevant. Este o chestiune de bun simţ!", mai declară Diaconescu.

Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primit 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

Cătălin Ivan, liderul delegaţiei de europarlamentari ai PSD şi membru al Comisiei respective, a declarat, pentru MEDIAFAX, că grupurile socialist şi liberal au votat favorabil lui Orban, însă voturile împotrivă au venit din partea popularilor europeni, printre aceştia numărându-se şi unii europarlamentari români de la PDL.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru MEDIAFAX, că votul negativ al popularilor europeni la audierea lui Leonard Orban se explică prin faptul că PPE nu agreează de principiu candidaturile guvernamentale, adăugându-se şi impresia proastă a popularilor faţă de Guvernul Ponta.

Într-o declaraţie făcută miercuri seară pentru MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban a arătat că analizează dacă e necesară retragerea candidaturii sale pentru funcţia de la Curtea Europeană de Audit, în condiţiile avizului negativ al Comisiei de Control Bugetar a PE.

Votul Comisiei de Control Bugetar este consultativ, procedura de numire a lui Orban în postul de la Curtea Europeană de Conturi presupunând şi obţinerea unui vot favorabil de la plenul PE, precum şi un aviz al Consiliului European.

În proiectul raportului scris de la audierea sa, publicat pe site-ul Comisiei pentru Control Bugetar, Orban are o întrebare dacă îşi va retrage candidatura în cazul unui aviz negativ al Parlamentului, iar răspunsul său este că va renunţa la candidatură.

Integral pe România LiberăComentarii

ovegjzqp OgEi8F wzvgweyxjkrx, [url=http://uihvlmvuybci.com/]uihvlmvuybci[/url], [link=http://nwjulvotwizs.com/]nwjulvotwizs[/link], http://crcvkqdgpwbo.com/

12 octombrie 2012 19:44

bjzrwyu IR7Qej lqsiegnlubph, [url=http://pqthwttogqpq.com/]pqthwttogqpq[/url], [link=http://ocouxeygdvkd.com/]ocouxeygdvkd[/link], http://jykgxmtzhcbq.com/

9 octombrie 2012 10:50

nelu Cînd de fapt în societatea Românească actuală oameni de nivelul lui ponta nu își pot asigura o masă zilnică ăsta se îngrașă ca porcul spre crăciun .Toată treaba este să fii în slujba corupților și poți să conduci o Țară nivelul intelectual e 0 adică ZERĂ .

28 septembrie 2012 13:19

nelu Ce de corupți plîngăcioși și disperați .Vă tremură nădragi de frica uei mîne de femeie .Asta da femeie .Nu nătăfleț ca ponta însă cu intelectul invers proporțional cu inteligența ,mai pe românește înalt ca bradu și prost ca gardu .Însă de valoare sunt fălcuțele ce îi credc neîncetat ca fundul la vădane .Tot o zicere populară .

28 septembrie 2012 13:15

cetatean Doamne fereste sa ajunga Macovei comisra pe justitie. Dupa ce a facut praf justitia din Romania, promovand nulitati slugarnice fata de cei care i-au numit in Parchetul General, in DNA, in CSM si CCR, asta ar mai lipsi, sa ajunga sa promoveze nulitati si in structurile europene.

28 septembrie 2012 10:49

@eba "Trebuia propusa EBA, ca avea sanse" Pai cam asa s-a intimplat: Ponta a numit o "EBA". Orban e bun in ceea ce face - dar nu are pic de experienta ca auditor! Voi ce credeti, ca PE este Arena Nationala, in care trebuie sustinuta "echipa nationala" oricit de prost joaca? Pina la coada, pedelistii au aratat responsabilitate, in timp ce uslasii au aratat doar nationalist timpit. Iar vina o poarta Ponta - care a vrut sa scape "elegant" de Orban. Cu toate "auditurile interne" cu care se lauda (dar care nu gasesc nimic), ar fi putut nominaliza un auditor cu experienta. Ciolos, sa nu uitam, este un specialist recunoscut de intreaga Europa! As vrea sa vad cum ar reactiona uslasii din PE la propunerea ca Macovei sa devina comisar pe justitie :-)

28 septembrie 2012 10:06

eba Trebuia propusa EBA, ca avea sanse.

28 septembrie 2012 9:39

cucu La ce va asteptati la marlanii de pdl-isti? Numai rau au facut si fac acestei tari! Cu alde macoivei ne ducem de rapa de tot!!!!

28 septembrie 2012 9:01

sorin Ca si seful lor suprem jigodiile portocalii nu au nici o apasare pentru tara. Ei sunt gata sa o murdareasca si chiar sa-i dea foc pentru interesele lor meschine. Cum poate spune TRU, jurnalistul lingau sau Bodu, fost sef la fisc care nu stie nici acum cum se calculeaza TVA, ca Orban nu are pregatirea necesara?

28 septembrie 2012 7:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.